'Efes Pilsen takıma sponsor olabilir'

Efes Pilsen Spor Kulübü'nü kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan düzenlemeyle ilgili yeni açıklama geldi. TAPDK Başkanı Mehmet Küçük,  markaların spor kulüplerine sponsor olabileceğini söyledi.

'Efes Pilsen takıma sponsor olabilir'

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) tarafından hazırlanan yönetmelik taslağının yürürlüğe girmesiyle, Efes Pilsen Spor Kulübü'nün kapanacağı yönündeki haberlere, TAPDK Başkanı Mehmet Küçük açıklık getirdi.


Küçük, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin bazı sorularını yanıtladı.

Bir spor kulübünün isminde alkol markasının yer alması uygulamasının dünyanın hiçbir yerinde olmadığını belirten Küçük, ''Liverpool futbol takımının göğsünde sponsor bir firmanın ismi var, ama 'Efes Pilsen' takımın ismi'' dedi.

Anayasanın ilgili maddesi, AB'nin ilgili direktifleri ve daha birçok düzenlemenin gençleri alkol düşkünlüğünden koruma görevi verdiğine dikkati çeken Küçük, 28 ülkede bu konunun sınırlandığını ya da tamamen yasaklandığını anlattı.

Küçük, ''Biz, 'kulübü kapat' demiyoruz, ama bizzat markanın ismi olmaz. Ayrıca, 'pilsen' Latince'de 'alt fermantasyon birası' anlamına geliyor'' diye konuştu.

KREDİ KARTI VE SİCİL AFFI
Öte yandan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kredi kartları ve sicil affının, kamu borçlarının yeniden yapılandırılması tasarısında olmayacağını belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığına bağlı kurumların 2011 yılı bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Babacan, tasarıyı, en geç hafta başında Meclis'e sevk etmeyi planladıklarını söyledi.

Babacan, ''Sicil affının özü nedir? Merkez Bankasına, 'kayıtları sil' diyoruz. Ama bu konuşulmaya başlandığı anda bankalar o bilgileri alıyor ve kendi bilgisayarlarına indiriyor. Banka kredi verip vermeme konusunda serbest, 'zorla kredi ver' diyemeyiz. Vatandaş, zannediyor ki 'sicil affı geldi, ben gidip rahat kredi çekeceğim.' Bankaya gidiyor. Banka bakıyor, Merkez Bankasında silinmiş ama banka bilgisayarında duruyor. Dolayısıyla sicil affının pratikte çok karşılığı yok...." şeklinde konuştu.



Sayfa Yükleniyor...