Ege'ye 430 milyon TL'lik dev yatırım

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye genelindeki 48 termal turizm alanını özel sektöre kiralayacak. Son başvuru tarihi 4 Ocak 2010 olan ihalede; Ege Bölgesi'ne yaklaşık 430 milyon liralık yatırım öngörülüyor.

Yatırımcılara, Arazi Tahsis Komisyonu kararı ile 20 veya 49 yıla kadar tahsis yapılabilecek. Kurulacak turizm tesisleri ile Ege 7 binin üzerinde ek yatak kazanacak. Tahsis edilecek arazilerde, toplam yatırım bedelinin yüzde 5'i kadar kesin teminat mektubu alınacak.

Şartnameye göre;

- Aydın - Didim Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nde termal turizme kazandırılacak arazide bin yataklı tatil köyü yapılabilecek. 322 bin 250 metrekare büyüklüğündeki alan, yatırımcılara 49 yıllığına tahsis edilecek.

- Aydın - Kuşadası Yat Limanı'ndaki 12 bin metrekareye yakın termal arazide ise günübirlik tesis kurulabilecek.

- Dikili'de bin yataklı 2 ayrı tesis de ihale kapsamında, 49 yıllığına tahsis edilecek. Burada 5 yıldızlı iki tesisin maliyeti yaklaşık 70 milyon lira olarak öngörülüyor.

- Kütahya - Gediz'de 150 yataklı tesis kurulacak termal alan ise, 49 yıllığına tahsis edilecek. Burada kurulacak 4 yıldızlı otelin maliyeti ise 7.4 milyon lira.

Sayfa Yükleniyor...