'Ek harcama olursa kaynağını ortaya koyarız'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçede ek harcama talebi olması ve uygulamaya alınması halinde, bunun kaynağını ortaya koyacaklarını söyledi.

Mehmet Şimşek, Bütçe Yasa Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamada, "Bütçe imkanları elverdiği  ölçüde emeklilerin durumunuiyileşeceğiz ama bütçe imkanları çerçevesinde yapacağız. Eğer biz ek bir harcama talebiyle karşılaşırsak  veya böyle bir irade gösterirsek, bunun gelirini de ortaya koyarız. Bu şekilde bütçe disiplinini de koruruz" dedi.

Şimşek, belirledikleri makro ekonomik öngörülerin mütevazı olduğunukaydederek, "Daha mütevazı hedefler koyup onları aşmayı  tercih ederiz. O nedenle ben makroekonomik hedeflerin son derece gerçekçi olduğu kanısındayım" şeklinde konuştu.

İşsizlik sorununu çözmek için kısa, orta ve uzun vadeli planlarının olduğunu, hükümetin büyümenin ötesinde ek inisiyatif aldığını  vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

"Türkiye ekonomisi, bütün dünyada olduğu gibi, ilk aşamada belki istihdamsız bir büyüme ile karşı karşıya kalabilir. Bu sadece  Türkiye'deki sorun değildir. Ben inanıyorum ki Türkiye'de büyüme güçlü olacak ve sürdürülebilir olacak. Bunun sonucunda da istihdam yaratılacak."

Sayfa Yükleniyor...