Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den Merkel'e yanıt

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Gümrük Birliği Anlaşması'nın iptal edilmesinin Türkiye ile birlikte Almanya'ya da zarar vereceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den Merkel'e yanıt

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Gümrük Birliği Anlaşması ile ilgili açıklamasına yönelik bir değerlendirme yaptı.

"Böyle açıklamalarla veyahut işlerin kötü gitmesiyle bunun kaybedeni hem Türkiye hem Almanya olur" diyen Zeybekci, şunları söyledi:

"Bu açıklamalarla, bu tarz olumsuz gelişmelerle her iki taraf da kaybedip üzüleceğine göre kimlerin sevineceğini iyi düşünmek lazım. Gerek FETÖ'nün gerek bölücü terör örgütü mensuplarının gerekse iki ülkenin ilerlemesiyle ilgili istenmeyen mihrakların sevineceği bir ortamda bunu iyi düşünmek lazım."

"SORUNLAR YOK DEĞİL"

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkileri de değinen Zeybekci, "Aramızda bazı ufak tefek problemler yok değil var" dedi.

Zeybekci şöyle devam etti:

"Bunların çözümüyle ilgili bugünkü yaptığımız görüşmelerde artık kati olarak bir fikir birliğine varmış durumdayız. İnşallah bunları da çok hızlı bir şekilde çözeceğiz. Şu anda aramızdaki problemleri, engelleri, yasakları inşallah 20 Ekim'e kadar sonlandırmak istiyoruz. Domates, iki ülke arasındaki ticaretin sembol ismi. Onunla ilgili de inşallah çok yakın bir zamanda olumlu sonuçlar alacağız." 

Sayfa Yükleniyor...