Ekonomi Bakanı Zeybekci'den Bitcoin uyarısı

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Bitcoin'in varlığının bir değere dayanmadığını belirterek, "Arkasında da bir devlet, kurum veya muhatap anlamında kimse yok. Buna karşı vatandaşlarımızı uyarmıştık. Dünya da bu konuda tereddütlerini dile getirdi. Bizim mesafeli yaklaşım ve açıklamalarımızdan sonra şu anda yüzde 50'den fazla değer kaybetmiş durumda. Vatandaşlarımızı tekrar uyarıyoruz" dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci'den Bitcoin uyarısı

Bakanı Nihat Zeybekci, Merkezefendi Belediyesi tarafından yaptırılan Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Denizli'nin belediyecilikteki hizmetleriyle Ege'nin vizyon kenti haline geldiğini söyledi.

Türkiye'nin de artık namerde muhtaç olan bir ülkeden "kendi göbeğini kesen" bir ülkeye dönüştüğünü, bütün saldırılara, algı operasyonlarına rağmen dimdik ayakta durduğunu kaydeden Zeybekci, şöyle devam etti:

"Dünyada büyüme rekorları kıran, dünyaya ekonomiyi öğreten bir Türkiye var artık. Terörün kaynağını, çıktığı deliği, ürediği o pislik yuvasının içini kökünden kurutmak için her şeyi yapabilen kudretli bir Türkiye var. Uçağını kaldırmak için lastiğini, bombasını dışarıdan bekleyen bir ülke değil artık, tüfeğini, tabancasını, mermisini, her şeyini kendisi yapan bir Türkiye var. Onun için bugün Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı yapabilen bir Türkiye var. Allah Mehmetçiğimizin, askerlerimizin, komutanlarımızın, güvenlik görevlilerimizin orada ayağına taş aldırmasın."

Bakan Zeybekci, protokol üyeleriyle açılış kurdelesini kestikten sonra Toplantı ve Sergi Salonu'nu gezerek Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu'ndan bilgi aldı.

Abalıoğlu Yem Sanayi Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Himmet Enes Etli'nin talebi üzerine öğrencinin çaldığı saza sesiyle eşlik eden Zeybekci, tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sanal para birimi Bitcoin'in değer kaybıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Zeybekci, şunları söyledi:

"Bitcoin'in varlığı tabii ki bir temele, değere dayanmıyor, arkasında da bir devlet, kurum veya muhatap anlamında kimse yok. Sadece bilgi işleme ve bilgi saklama mantığı üzerine bina edilmiş bir değer üretme olarak yola çıkan bir şeydi.

İlk andan itibaren biz bunun varlığına ve değer kazanmasındaki gerekçesizliğe, tabansızlığa dikkat ederek demiştik ki 'Global saadet zinciri izlenimi veriyor.' Buna karşı vatandaşlarımızı uyarmıştık. Dünya da bu konuda tereddütlerini dile getirdi. Bizim mesafeli yaklaşım ve açıklamalarımızdan sonra şu anda yüzde 50'den fazla değer kaybetmiş durumda.

Vatandaşlarımızı tekrar uyarıyoruz. Şunu unutmasınlar, 'Tamahkarla sahtekar birbirini en hızlı bulan ikilidir.' derler eskiler. Sakın böyle bir tuzağa düşmesinler, buna dikkat etsinler ama dünyanın şöyle bir arayışı da var tabii ki. Dünyada insanların, ekonomilerin rezerv para talebi ve arayışında olduğu da bir gerçektir. Dünya bunu bir şekilde karşılayacak ama bu kripto paralarla değil."

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Bitcoin
  • Ekonomi
  • Dünya Ekonomisi

Sayfa Yükleniyor...