Ekonomi yönetiminden büyüme verisine ilk yorumlar

Türkiye ekonomisi, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüdü. Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye'nin sanayileşerek büyüdüğünü belirterek, bunun çok önemli olduğunu dile getirdi. Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Büyüme performansı söylemlerimizdeki haklılığı ortaya koydu" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem ise, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüme oranı ile dünya rekoru kırdığını vurguladı.

Ekonomi yönetiminden büyüme verisine ilk yorumlar

Türkiye ekonomisi, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde çift haneli büyüdü.

İlk çeyrek büyüme verisi yüzde 5'ten yüzde 5,4'e ve ikinci çeyrek yüzde 5,1'den yüzde 5,3'e revize edildi.

"TÜRKİYE YILIN TAMAMINDA YÜZDE 6,5 BÜYÜYEBİLİR"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında, "İlk 9 ayda 7,4 gibi çok güçlü bir büyüme söz konusu, 4. çeyrekte de devam ediyor. Yılın tamamında yüzde 5,5 hedefin epey üzerinde bir büyüme olabilir, rakamlar yüzde 6,5 bir büyümeye işaret ediyor. Büyüme hem yüksek, hem kapsayıcı, istihdam yaratan bir büyüme. Tarımın büyümeye katkısı sınırlı, dolayısıyla Türkiye sanayileşerek büyüyor, bu da çok önemli" diye konuştu. 

BİR TEK BU OLUMSUZ GÖRÜLEBİLİR

Şimşek, "3. çeyrekte dış talebin katkısı oldukça düştü, bir tek olumsuz bu görülebilir, bu da iç talebin güçlü olmasından kaynaklanıyor" dedi.

BAKAN ELVAN: EKONOMİMİZİN TEMELLERİ SAĞLAM

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yüzde 6-7 bandında büyüme beklendiklerini ifade ederek, "Ekonomimizin temelleri sağlam. Aralık'ta enflasyonda iniş olacaktır" dedi.

BAKAN ZEYBEKCİ: SÖYLEMLERİMİZDEKİ HAKLILIĞI ORTAYA KOYDU

Bakanı Nihat Zeybekci, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, nisan ayından bu yana iki noktayı vurguladıklarını hatırlatarak, "Birincisi uluslararası kuruluşlar tahminlerini bir bir artıracak. İkincisi Türkiye 3. çeyrekte G-20 ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ülke olacak" ifadelerini kullandı. 

Zeybekci, "Türkiye, 3. Çeyrekte yüzde 11,1’lik rekor büyüme performansıyla söylemlerimizdeki haklılığı ortaya koydu" diye konuştu.

CEMİL ERTEM: 2017 BÜYÜMESİ YÜZDE 7'Yİ AŞABİLİR

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye'de GSYİH'nin 2017 yılında yüzde 7 seviyesini aşabileceğini belirtti.

Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüyerek dünya rekoru kırdığının altını çizen Ertem, büyümenin “önümüzdeki dönemde istihdama yansıdığını da göreceğiz” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Küresel enflasyonun 2017 yılında 2016 yılına göre sınırlı oranda artarak yüzde 3,1 olması beklenmektedir. 2016'da yüzde 4,3 büyüyen gelişmekte olan ülkelerin 2017 yılında yüzde 4,6, 2018 yılında ise yüzde 4,9 büyümesi beklenmektedir" dedi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, "Tarımsal gayrisafi hasılamız ilk 9 aylık dönemde yüzde 14 artarak 137 milyar TL olarak gerçekleşti. Son 14 yılın 12'sinde büyüme gösteren tarım sektörü sürdürülebilir büyüme ve gelişme sürecine devam ediyor. Sektörün son 14 yıldaki büyüme trendinde, özelikle tarımsal alt yapının güçlendirilmesine yönelik yatırımlar, üretim kapasitesi ve teknoloji kullanımındaki gelişmelerin etkili olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜME SOKAĞA NASIL YANSIDI? (SOKAĞIN EKONOMİSİ)

Sayfa Yükleniyor...