Lütfi Elvan: Ekonomik alanda üst lige çıkmak için başkanlık sistemi şart

Kalkınma Bakanı Elvan, "Ekonomik alanda, siyasi alanda bir üst lige çıkmak istiyoruz. Bunun için de başkanlık sisteminin şart olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Lütfi Elvan: Ekonomik alanda üst lige çıkmak için başkanlık sistemi şart

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,  Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kalkınma Bakanı Elvan, "Büyüme açısından potansiyelimizi daha yukarı çekebilecek, ekonomik, siyasi açıdan daha da güçlü konuma gelebilecek bir yapıya bürünmek istiyoruz. Ekonomik alanda, siyasi alanda bir üst lige çıkmak istiyoruz. Bunun için de başkanlık sisteminin şart olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"2017 TÜRKİYE İÇİN İYİ BİR YIL OLACAK"

Kalkınma Bakanı Elvan, "2017 yılı Türkiye için inşallah iyi bir yıl olacak, ben buna inanıyorum. Özellikle bekle-gör politikası izleyen, 2016'da yatırım yapmayan yatırımcılarımızın, 2017'de özel kesime ciddi bir yatırım yapacağını düşünüyoruz. Özel kesim yatırımları büyümemizde motor işlevini yürütüyor, son derece önemli. Biz de onların önünü açmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"CAZİBE MERKEZLERİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİK"

Elvan, cazibe merkezleriyle ilgili, "Tüm çalışmalarımızı bitirdik. Kalkınma Bankamız gerekli hazırlıkları yaptı. Bakanlar Kurulu kararı çıkarmamız gerekiyor, o da hazır. Önümüzdeki günlerden itibaren, en geç 15 gün içerisinde teklifleri almaya başlayacağız. Önemli bir noktaya geldik" ifadesini kullandı.

"350 KİŞİ ATILMIŞ DURUMDA"

Elvan, FETÖ operasyonlarıyla ilgili ise şöyle konuştu:

"Bakanlık ve ilgili, ilişkili kuruluşlardan şu an itibarıyla 350 kişi atılmış durumda, aşağı yukarı yüzde 10-11'lik bir rakama tekabül ediyor. Halen 30 civarında açığa alınmış personel var. Üst düzeyden bir müsteşar yardımcısı, 2 genel müdür, 10 daire başkanı görevden alındı. 26 Kalkınma Ajansından 10 genel sekreter atıldı. Ajanslarımızda da çok ciddi bir temizlik yapıldı. Mülkiye müfettişleri görevlendirdik. Ajansların kimlere destek verildiği konusunda kapsamlı bir çalışma şu anda yürütülüyor.''

Sayfa Yükleniyor...