Elvan: Ekonomik hedeflerde değişiklik yok

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, orta vadeli planda, makro hedeflerde herhangi bir değişikliğe gitmeyeceklerini söyledi.

Elvan: Ekonomik hedeflerde değişiklik yok

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı.

Darbe girişiminin ardından ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Elvan şunları söyledi: “Hain darbe girişimi karşısında Türkiye ekonomisi başarılı bir sınav verdi. Borsa kapanmadı, sermaye hareketlerinde kısıtlama olmadı, kur, faize bakınca ciddi bir dalgalanma olmamıştır. Dolarda yüzde 4-5’lik oynaklık oldu. Euroda yüzde 4 civarında. Ekonominin ne kadar sağlam temeller üzerine oturtulduğu görüldü.

Şu an itibariyle orta vadeli planda makro hedeflerde herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz. Büyüme hedefini muhafaza ediyoruz. Herhangi bir sıkıntı görmüyoruz. Merkez Bankası'nın aldığı kararlar etkili oldu. Yapısal reformlar sürecek. Türkiye ekonomisi rayındadır."

"S&P ACELECİ DAVRANDI"

S&P'nin not indirme kararıyla ilgili olarak Elvan, "Son derece aceleci bir karar, önyargılı bir bakış açısını ortaya koyuyor. Bizim açımızından S&P'nin herhangi bir kredibilitesi yoktur" dedi. 

Elvan: Ekonomik hedeflerde değişiklik yok - 1

Elvan, Moody's'in bugün bakanlığı ziyaret edeceğini, olan biteni sağlıklı bir şekilde anlatacaklarını söyledi. 

"BANKALARDAN MEVDUAT ÇIKIŞI OLMADI"

Darbe girişimi sonrasında bankalardan mevduat çıkışı olmadığını belirten Elvan, "Vatandaşlara tavsiyemiz şu, normal yaşamınız neyse onu devam ettirin. Bugün itibariyle her şey normal, herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bankalar oldukça sağlam bir yapıda" diye konuştu.

"TURİZM GELİRLERİNDEKİ KAYIP ETKİLEMEZ"

Elvan, Rusya'yla ilişkilerin hızla iyileşeğini kaydederek, "Rusya'dan sezon kapanmadan yüksek miktarda turist bekliyoruz, ilişkilerin iyileştirilmesinin ihracata da katkısı olacak. Turizm gelirleri hedefimizin altında kalacak ancak bu ekonomiyi etkileyecek düzeyde bir kayıp değil" dedi.

Sayfa Yükleniyor...