Elektrik faturanı kendin kontrol et

EPDK tarafından elektrik faturası hesaplama modülü hizmete konuldu.

Elektrik faturanı kendin kontrol et

Tüketiciler, kullandıkları elektriğin dağıtım şirketlerince doğru fatura edilip edilmediğini artık Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) internet sitesinden kontrol edebilecekler.

EPDK Tarifeler Dairesince hazırlanan hesaplama modülü, kurumun web sayfasından (epdk.gov.tr) 3 Temmuz 2014 itibariyle vatandaşların kullanımına açıldı.

EPDK'dan edinilen bilgiye göre, elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinin ardından vatandaşlardan gelen elektrik faturalarıyla ilgili şikayetler üzerine EPDK harekete geçti ve fatura hesaplama modülünü geliştirdi.

Tüketiciler EPDK'nın web sayfasında yer alan sorgulama modülüne faturalarında yer alan bilgileri girerek ödemeleri gereken bedeli sorgulayabilecekler. Tüketiciler, elektrik faturalarındaki abone tanımını, ilk ve son okuma tarihlerini ve tüketim miktarı bilgilerini girerek nihai fatura tutarlarını kontrol edebilecekler.

UYGUN TARİFE İÇİN KIYASLAMA İMKANI
Fatura sorgulama modülünde tüketiciler, eğer sayaçları üç zamanlı ölçüm yapıyorsa, ayrı zamanlardaki tüketim verilerini girerek karşılaştırma yapabilecekler ve kendileri için uygun olan tarife tipinin tek zamanlı mı çok zamanlı mı olduğunu anlayabilecekler.

Fatura hesaplama modülü gecikme zammı, kesme açma bedeli, büyük tüketiciler için güç aşım ve reaktif gibi ilave ücretleri ise içermiyor. Tüketicilerin söz konusu ilaveleri, modül ile hesaplanan tutara eklemeleri ve ondan sonra fatura üzerindeki bedeli kontrol etmeleri gerekiyor.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, elektrik dağıtımından Kamu'nun artık tamamıyla çekildiğine vurgu yaparak, yeni dönemde tüketici memnuniyetinin Kurum ve Dağıtım Şirketleri için çok önemli olduğunu belirtti.

Sayfa Yükleniyor...