Elektrik ve doğalgaza yüzde 9 zam

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekim ayından geçerli olmak üzere doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yüzde 9 zam yapılacağını açıkladı.

Elektrik ve doğalgaza yüzde 9 zam

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında artışa gidilip gidilmeyeceğine yönelik gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin son 24 aydır herhangi bir fiyat artışına gitmediğini dile getiren Taner Yıldız, oluşan maliyet artışının yerli kaynaklarla telafi edilmeye çalışıldığını söyledi.

Bakan Yıldız, "Ancak bu yıl içerisinde su rejimindeki düzensizlikler ve yağış azlığı bizi bunları dengeleyemeyecek bir noktaya getirmiş bulunuyor. Hem elektrik hem doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla, ekim, kasım ve aralık aylarını içermek kaydıyla, yüzde 9'luk fiyat artışına gidiyoruz" diye konuştu.

Yıldız, "Türkiye, elektrik ve doğalgazdaki yüzde 9'luk fiyat artışına rağmen elektrik fiyatında konutta AB üyesi ülkeler arasında en ucuz 4'üncü, sanayide en ucuz; doğalgazda da hem sanayide hem de konutlarda hala en ucuz ülke konumunda" dedi.

Bakan Yıldız, dolarla yapılacak bir karşılaştırmada fiyatların Kasım 2008'deki miktarların gerisinde olduğunu söyledi.

Taner Yıldız, “Dolar kuru 1,92 iken şu anda 2,28'ler civarında. Bu aradaki fark bile yapılan fiyat artışının çok üzerinde ama olabildiğince vatandaşımız, sanayicimiz lehine yerli kaynaklarımızla bunu dengelemeye gayret ediyoruz. Çabalarımız bu yönde devam edecek" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...