Elektrikte bir yatırımcı 'yokum' dedi

Yedi dağıtım bölgesi için son ödeme tarihi olan 31 Mayıs'tan önce yatırımcılarla görüşme yapıldı. Park Holding Akdeniz Elektrik'te yola devam etmeme kararı aldı.

Elektrikte bir yatırımcı 'yokum' dedi

Başkent Gaz'da yaşanan ödeme sorunu nedeniyle elektrik dağıtım ihalelerinde en yüksek teklifi veren özel sektör temsilcileriyle görüşme yapıldı.

Toplam 10.8 milyar dolara özelleştirilen yedi elektrik dağıtım bölgesi için firmalar ek süre talep etti. Ek süre alınmaması halinde 31 Mayıs'a kadar 6.2 milyar dolar peşinat yatırılması gerekiyor.

Yedi elektrik dağıtım bölgesinden sadece Akdeniz Elektrik'te Park Holding (Ciner Grubu) sürece devam etmeme kararı aldı. Akdeniz Elektrik ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 165 milyon dolarla Park Holding vermişti. Bu durumda ikinci en yüksek teklifi veren Sabancı'ya devir hakkı doğdu.

Park Holding, Toroslar'da ikinci, Boğaziçi'nde üçüncü sırada bulunuyor. Şirket buradaki haklarından ise çekilmedi. Park Holding'in Akdeniz Elektrik için verdiği 10 milyon dolarlık teminat yandı.

Boğaziçi, Dicle, Trakya, İstanbul Anadolu Yakası, Toroslar ve Gediz dağıtım bölgeleri için en yüksek teklifi veren şirketler devam etme kararı aldı ancak ek süre talep etti.

YILDIZ: EK SÜRE TALEBİ DEĞERLENDİRİLECEK
Açıklama yapan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Özel sektör devir konusundaki tercihleri bir an önce yapmalı. En yüksek teklifi veren firmalar ödeme için ek süre talep etti. 31 Mayıs itibariyle firmalarla görüşerek ek süre değerlerdirilecek. Ek teminat kararını ÖİB verecek, teminat miktarı daha sonra belirlenir. Ek süre kararını verecek olan ÖİB teminat miktarını 31 Mayıs'ta bildirecek" dedi.

MMEKA BU KEZ DEVAM EDİYOR
Başkent Gaz'da 1.2 milyar dolarlık ihale bedelini ödemediği için ne yapacağı merak edilen MMEKA, İstanbul'un iki yakası için verdiği 4.8 milyar dolarlık teklifi devam ettiriyor. Yıldız, "Verdikleri teklifi sonlandıracaklarını umuyorum" dedi.

HANGİ İHALEYİ KİM ALMIŞTI?

Sayfa Yükleniyor...