Elvan: Yabancı yatırımcının Türkiye'ye bakışı olumluya gidiyor

Kalkınma Bakanı Elvan, son birkaç hafta içerisinde yurtdışı yatırımcıların Türkiye'ye yönelik bakış açılarında olumluya doğru bir gidişatın olduğunu söyledi.

Elvan: Yabancı yatırımcının Türkiye'ye bakışı olumluya gidiyor

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AA Editör Masası'na gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Elvan, son birkaç hafta içerisinde yurtdışı yatırımcıların Türkiye'ye yönelik bakış açılarında olumluya doğru bir gidişatın olduğunu belirtti.

Elvan, "Yurtdışı yatırımcılar açısından Türkiye halen cazip bir ülke. Özellikle son iki üç haftada 452 milyon dolar seviyesinde borsaya net girişin olduğunu görüyoruz" dedi.

Cazibe merkezleri programı hakkında konuşan Elvan, "Başvurular arasında büyük yatırımcılarımız var. Bu firmalarımızın isimlerini şu aşamada zikretmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Özellikle hem Doğu Anadolu hem Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gerçekten Türkiye'de önemli bir yer edinmiş güçlü firmaların da başvuruda bulunduğunu ifade etmek istiyorum. Oldukça büyük bir ilgi var" dedi.

"OVP'DE REVİZYON DÜŞÜNMÜYORUZ"

Bir bütün olarak Orta Vadeli Programı (OVP) revize etmeyi düşünmediklerini belirten Elvan, "OVP'nin sadece makro ekonomik göstergeleri içeren bir yapısı yok. Yapısal reformlarımız var, merkezi yönetim bütçemiz var ve diğer sektörlere yönelik politikalarımız var. Bunları biz yine uygulamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...