Emekli ucuz ev hayaline yaklaşıyor

Daha önce TOKİ'yle bu konuda görüşen Emekliler Derneği, şimdi de Çalışma Bakanı Çelik'ten ev talep etti. Bakan Çelik, konuyu Başbakan Davutoğlu'na ileteceğini söyledi.

Emekli ucuz ev hayaline yaklaşıyor

Emekliler ev hayaline bir adım daha yaklaşıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in, Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaretinde, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ev taleplerini Çelik'e iletti.

Bakan Çelik, toplantıya ilişkin açıklamasında, emeklilerin ev sahibi olma yönündeki talebini Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla bir araya geldiğinde kendisine aktaracağını söyledi.

400-500 TL TAKSİT GÜNDEMDE
Akşam gazetesinin haberine göre, Türkiye Emekliler Derneği ev konusunu daha önce de Aile Bakanlığı ve TOKİ'yle görüşmüş ve üçlü protokol imzalama kararı almıştı.
Dünya Bankası'ndan da destek alınarak hayata geçirilecek projeyle emekliler 400-500 lira gibi makul taksitlerle ev sahibi olabilecek.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle gerçekleşecek olan projede üretilecek evlerin, tamamen yaşlıların yaşam standardına uygun olacağı belirtildi. Çevre düzenlemesi, yürüyüş alanları, sağlık ihtiyaçları, banyoları, tuvaletleri ve aydınlatmaları, yürüyüş alanları ona göre tasarlanacak. Asansörler sedye girecek şekilde olacak... Kısacası, tamamen yaşlının yaşam kalitesini yükseltecek, sosyal ihtiyaçlarını da karşılayacak siteler üretilecek.

Sayfa Yükleniyor...