Emekliye de promosyon geliyor

Emeklilerin de diğer kamu görevlileri gibi bankalara yatan maaşları karşılığında promosyon almasının yolu açıldı. Yılda bir kez ödenecek maaş promosyonunun 300 ila 700 lira arası olması bekleniyor.

Emekliye de promosyon geliyor

9 milyon emekliye maaş promosyonu müjdesi geldi.

Birkaç yıldan bu yana kamu görevlilerine ve memurlara bankalar tarafından ödenen maaş promosyonu artık emeklilere de verilecek.

Geçtiğimiz hafta emekli Bir-Sen heyetini kabul eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, promosyon talebini yerinde bularak yetkililere talimat verdi.

Talimata göre, bankaların ödeyeceği maaş promosyonunun yüzde 70'i emekliye, yüzde 30'u ise Sosyal Güvenlik Kurumu’na kalacak.

Öte yandan SGK, bankalarla maaş ödemeleri konusunda yeni bir anlaşma yapmak için önümüzdeki günlerde masaya oturacak. SGK, 2010 yılında yapacağı 75 milyar lira maaş ödemesi için belli oranda promosyon talep edecek. Bu talep bütün emekliler için tek oran olabileceği gibi SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için ayrı ayrı olabilecek.

Çok sayıda bankanın maaş ödemesi karşılığında emekliye promosyon vermeye hazır olduğu bu nedenle teknik detayların kısa sürede tamamlanması beklendiği belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...