En düşük teklif 23 milyon 905 bin TL

Sakarya Nehri'nde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (ADASU) kurulması planlanan hidroelektrik santralinin ihalesi yapıldı.

ADASU Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen ihaleye katılan 13 firmanın teklifi komisyon tarafından kabul edildi. İnternetten canlı olarak yayınlanan ihalede verilen tekliflerin 2 hafta içinde değerlendirileceği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Ayhan Kardan, Sakarya Nehri üzerinde kurulması planlanan enerji santrallerinin ilin gelişimi için çok önemli olduğunu belirtti.

Enerji santrallerinden elde edeceği gelirle Büyükşehir Belediyesinin çok daha hızlı hizmet üreten bir yapıya kavuşacağını kaydeden Kardan, şunları söyledi:

''Şehrimize ismini veren Sakarya Nehri'nin boşa akan suyu, bundan böyle, hem enerji üretimi hem de su kaynaklarının geliştirilmesi için kullanılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, doğal mirasın korunması ve bozulmadan gelecek kuşaklara aktarılması konusunda her zaman hassasiyet sahibi olduk. Bundan sonra da yaptığımız her çalışmada bu hassasiyetle hizmetlerimizi sürdüreceğiz.''

İhalede en düşük teklif, 23 milyon 905 bin TL olarak verildi.

Sayfa Yükleniyor...