En zengin Real Madrid, Barcelona takipte

Dünyanın en zengin 20 kulübünün toplam geliri ilk kez 4 milyar Euro'nun üzerine çıktı. İlk 6 kulüp değişmezken, Real Madrid'le Barcelona ilk ikide yer aldı.

En zengin Real Madrid, Barcelona takipte

Deloitte, Futbol Para Ligi raporunun ondördüncüsünü “Dokunulmazlar” başlığı ile yayınladı. 2009 - 2010 sezonunu değerlendiren raporda ilk 20 içinde yer alan kulüplerin toplam gelirinin ilk kez 4 milyar Euro düzeyini aştığı görülüyor. Toplam gelir, bir önceki sezona göre yüzde 8 artışla 4.3 milyar Euro olarak gerçekleşti.

Raporda ilk iki sırada İspanyol kulüpleri yer alıyor. Real Madrid 438.6 milyon Euro geliriyle altıncı kez dünyanın en büyük futbol kulübü olarak ilk sırada bulunuyor. İkinci sırada ise 398.1 milyon Euro ile Barcelona yer alıyor.

Yirminci sıradan onbirinci sıraya yükselen Manchester City kulübü ise şimdiye kadarki en iyi derecesini elde etti. Listede en fazla kulübü bulunan ülke yedi futbol kulübü ile İngiltere oldu.

Real Madrid'in, Futbol Para Ligi raporunun ilk kez yayımlandığı 1996-1997'den 2003-2004'e kadar ilk sırada yer alan Manchester United'ın rekorunu kırmasına sadece iki yıl kaldı.

Futbol Para Ligi listesinde, en çok futbol kulübü ile ilk sırada olan İngiltere’yi, Almanya ve İtalya dört, İspanya üç, Fransa ise iki kulüp ile takip ediyor.

ARTIK KAZANDIĞI KADAR HARCAYACAKLAR
Ana prensibi futbol kulüplerinin kazandıklarından daha fazlasını harcamamaları olan UEFA'nın Finansal Adil Oyun Yönetmeliği'nin kulüplerin gelirlerini etkilemeyeceği öngörülüyor. Bu yönetmeliğin kulüplerin sürdürülebilir büyüme hakkında bilinç ve farkındalıklarını artıracağı belirtiliyor.

ZENGİNLER LİGİ

En zengin Real Madrid, Barcelona takipte - 1

Sayfa Yükleniyor...