Enerji Bakanı açıkladı... Doğalgaza yüzde 10 indirim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 1 Ekim'den itibaren doğalgaza yüzde 10 indirim yapılacağını söyledi.

Enerji Bakanı açıkladı... Doğalgaza yüzde 10 indirim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nu ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Berat Albayrak, doğalgaza indirim yapılacağını açıkladı.

İndirim oranının yüzde 10 olacağını ifade eden Albayrak, “Doğalgazdaki indirim, 1 Ekim itibarıyla tüketiciye yansıtılacak. Doğalgazdaki yüzde 10 indirim inşallah son çeyrek Türkiye ekonomisinde sanayicinin rekabet gücüne katkı sağlayacak. Hem endüstri kullanıcıları hem tüketiciler için 1 Ekim'den itibaren doğalgaza yüzde 10 indirim gelecek" dedi. 

ELEKTRİĞE ZAM YOK

Albayrak, elektrikte herhangi bir zam öngörmediklerini, tam tersine maliyetlerde düşüş olabileceğini belirtti.

Yerli kömüre dayalı üretimde ihale için 5-6 bölge belirlediklerini kaydeden Albayrak, "Önümüzdeki hafta Çayırhan Santrali için ilana çıkılabilir. Yıl sonunda yerli yenilenebilir enerji için önemli adımlar atıldığına şahit olacağız. Alım garantisiyle birlikte yenilenebilir enerji santralleri için ilana çıkacağız. Bu konuda yerli ve yabancılardan çok yoğun talep var.

Putin'in ekimdeki enerji kongresinde Türkiye'de olması hasebiyle Türk Akımı için olumlu bir adım atılabilir mi ona bakılıyor" diye konuştu.

FATURA 2,5 MİLYAR LİRA AZALACAK

Doğalgaz indirimiyle 2017'de ödenecek fatura 2,5 milyar lira azalacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, yılın son 3 aylık döneminde ise indirim, faturalarda 760 milyon liralık düşüş sağlayacak.

Ayrıca, bu indirimle Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine kıyasla hem hanede hem de sanayide en ucuz doğalgazı sağlayan ülke haline gelecek.

Sayfa Yükleniyor...