Enerjinin geleceği bu forumda tartışılacak

3. Karadeniz Enerji ve Eknomik Forumu Başbakan Erdoğan, eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine K. Albright ve eski ABD Enerji Bakanı Bill Richardson’ın katılımlarıyla İstanbul’da başlıyor.

Avrasya, AB ve ABD’den üst düzey bürokratlar, akademisyenler ve iş ve STK dünyasının önde gelen isimlerinin katılacağı ve Karadeniz bölgesinde enerjinin geleceğini tartışacakları 3. Karadeniz Enerji ve Ekonomik Forum’u, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla İstanbul’da açılacak.

Atlantic Council Dinu Patriciu Eurasia Center öncülüğünde ve Türk hükümetinin işbirliğinde gerçekleştirilen foruma çok sayıda bölgesel ve uluslararası kurum ve kuruluş da destek sağlıyor. Avrasya Bölgesi ile Doğu-Orta Avrupa ve Uzak Doğu ülkeleri ve ekonomileri arasındaki ilişkileri geliştirmeyi ve sürekli hale getirmeyi hedefleyen forum, bu ülkeleri ve iş dünyasını ABD’nin ve Transatlantik Topluluğun önde gelen oyuncularıyla bir araya getirmeyi de amaçlıyor.

Atlantic Council Başkanı ve CEO’su Frederick Kempe Forum ile ilgili olarak şunları söyledi: “Forum, bölgenin ve dünyanın finansal krizler, ekonomik sorunlar, Arap ülkelerinde yaşanan gelişmeler ve dünyada güç ve etki dengelerinin değiştiği, çok önemli bir zamanda toplanacak. İstanbul’da iki gün boyunca sürecek tartışmalarımızın, Transatlantik Topluluğun katkısını artırarak ve dünyanın bu çok önemli bölgesinde özgürlük, refah ve istikrarı artıracak stratejiler geliştirilmesine fayda sağlamasını umuyoruz.”

2011 Karadeniz Enerji ve Ekonomik Forumu, 17 Kasım’da Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla Swissôtel,’de başlayacak.

Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ve Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Sayın Egemen Bağış ise Forum’a katılan diğer hükümet üyeleri olacak.

Forum’un uluslararası katılımcıları arasında şu isimler yer alıyor: ABD eski Dışişleri Bakanı Sayın Madeleine Albright, Irak Enerji İşlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Hüseyin El – Şahristani, Afganistan İslam Cumhuriyeti Geçiş Komisyonu Başkanı Dr. Eşref Ghani, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Dr. Thomas Mirow, Eni S.p.A’nın CEO’su Paulo Scaroni, ABD eski Enerji Bakanı Bill Richardson, ABD Dışişleri Bakanlığı Avrasya Enerji Özel Temsilcisi Büyükelçi Richard L. Morningstar, bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Barham Salih, Bulgaristan , Enerji ve Turizm Bakanı Traycho Traykov, Pakistan eski Başbakanı Shaukat Aziz, Kazakistan Ekonomik Kalkınma Bakanı Kairat Kelimbetov, Gürcistan Başbakan Yardımcısı Giorgi Baramidze ve Bosna Dışişleri Bakanı Sven Alkalaj.

Katılımcılar iki günü aşkın süreyle bölgesel altyapı ihtiyaçları, kapasite ve finansman, Fukushima’nın ardından nükleer enerjinin geleceği, konvansiyonel olmayan gaz ve enerji ile ekonomik eğilimler gibi başlıklarda pek çok konuyu ele alacaklar.

Sayfa Yükleniyor...