EPDK 20 enerji uzman yardımcısı alacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sınavla 20 enerji uzman yardımcısı istihdam edecek.

EPDK 20 enerji uzman yardımcısı alacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun konuyla ilgili ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Buna göre, adayların enerji uzman yardımcılığı sınavına girebilmek için ilgili fakültelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun, Temmuz 2015 ve Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda belirli puan türlerinde 80 ve üzeri puan almış olmaları gerekiyor.

BAŞVURULAR 17-24 NİSAN 2017 TARİHLERİNDE YAPILACAK

Uzman yardımcılığı sınav başvuruları, 17-24 Nisan tarihlerinde elektronik ortamda yapılacak. Giriş sınavı, 22-26 Mayıs tarihlerinde sözlü gerçekleştirilecek. Boş bulunan 20 kadronun dört katı kadar aday, sınava çağrılacak.

Sınava, elektrik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, mekatronik mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği, elektromekanik mühendisliği, petrol ve doğalgaz mühendisliği, harita mühendisliği, geomatik mühendisliği, jeodezi ve fotogrametri mühendisliği, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, hukuk, işletme, iktisat, kamu yönetimi, maliye ve uluslararası ilişkiler öğrenim dallarından mezun olanlar başvurabilecek.

3 AKARYAKIT ŞİRKETİNE 490 BİN LİRA CEZA

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) 3 akaryakıt şirketine toplam 490 bin lira ceza verildi.

EPDK'nın konuyla ilgili ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, dağıtıcı harici akaryakıt ikmal edilmesi, otomasyon sistemine müdahale edilmesi, otomasyon sisteminin çalışmaması, akaryakıt istasyonunda petrol türevi organik sıvı ve bitkisel yağ karışımından oluşan ve akaryakıt tanımına uymayan ürün ikmal edilmesi, marker seviyesinin geçersiz olması, akaryakıt istasyonunda gizli tank bulundurulması ve gizli düzenek tertip edilmesi, yeniden satış amaçlı akaryakıt satılması ve lisansa esas teşkil eden belgelerde belirlenenlere aykırı sabit ya da seyyar tank, düzenek veya ekipman bulundurduğunun tespit edilmesi gibi sebeplerle 3 akaryakıt şirketine toplam 490 bin lira para cezası uygulandı.

EPDK ayrıca, benzer sebeplerle 4 şirketin yazılı savunmasını istedi, bir şirketin ise dağıtıcı lisansını iptal etti.

Sayfa Yükleniyor...