EPDK Başkanı'ndan 'kredi kartına farklı fiyat' açıklaması

Akaryakıt satışında kredi kartı ve nakit için farklı fiyat önerisi, kabul görmedi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, NTV yayınında yasal olarak bunun mümkün olmadığını anlattı. Yılmaz, vatandaşları "katkılı" akaryakıt ürünleri konusunda da uyardı. "Ucuz olanı alın" dedi.

EPDK Başkanı'ndan 'kredi kartına farklı fiyat' açıklaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yılmaz'ın konuşmasından satır başları şöyle;

'KREDİ KARTINA FARKLI FİYAT' AÇIKLAMASI

"Kredi kartına farklı fiyata ilişkin bir karar alınması söz konusu değil. Kredi kartına farklı fiyat kararı BDDK'nın alanına girer.

Kredi kartından ilave bedel alamazlar. Bu kanunda açıkça belirtilmiş. PÜİS yetkilileri bununla ilgili Ticaret Bakanlığı bünyesindeki BDDK'dan peşin satışta indirim yapabileceklerine dair görüş alabilirler. Nakit ödemeye ilişkin indirim kararına mevzuatta engel yok.

Üye iş yerleri mal ve hizmet alımlarının bedelini kabul etmek zorundadır. İlave bir ödemede bulunması istenemez. Bu talep olumlu mu onu da irdelemek lazım. 

"DÜNYADA DA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI BİRBİRİNE YAKLAŞTI"

Motorin fiyatları benzin fiyatlarından daha fazla oldu. Dünyada da benzin ve motorin fiyatları birbirine yaklaştı. Promosyonlu satış devrine ilişkin olarak da Türkiye'nin gündeminde eskiden promosyon yarışı vardı. Bu bir şekilde finanse ediliyor. Bayilerin şikayeti var dağıtım şirketleri şeffaf değil diyorlar. Şeffaflık bizim kurumun olmazsa olmazı. Sendikalardan bayileri eğitmelerini bekliyoruz. Yüzde 43'lük maliyetleri bayi karşılamış. Toptancı bir şirketin promosyona katılmasıyla perakendecinin promosyona katılım oranının aynı olması doğru mu değil mi? PÜİS buna çalışsın."

"DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN PAZARLAMA İÇİN YÖNTEMLERİ VAR"

Yılmaz, vatandaşları fiyatı daha yüksek olan katkılı akaryakıt ürünleri konusunda da uyardı.

"Yakıt alırken ben ucuz olanını tercih ediyorum. Ben içine bir katkı katıyorum. Motoru rahatlatıyor, motorun ömrünü uzatıyor veya kilometre bazında daha fazla gidiyor gibi iddiaları var. Bunların herhangi bir deney sonucunda ispatlanmış mı, ispatlanmamış. İçine katılan deterjan ürünü şeyler. Biz buna akaryakıt deterjanı diyoruz" dedi.

ELEKTRİK FİYATINDA İNDİRİM OLUR MU?

Yılmaz, şöyle devam etti;

"Maliyetlere göre nihai karar veriliyor. Bununla ilgili döviz var. Enflasyon var. Hepsiyle ilgili paket oluşturup ondan sonra tarifelerimizi oluşturuyoruz. Ben de bir elektrik kullanıcısıyım ve doğalgaz tüketicisiyim. Fiyatları adil bir noktada belirliyoruz. Dövizdeki düşüşe ve somut verilere bağlı olarak elektrik fiyatlarında inşallah indirim olacaktır.

Doğalgazla ilgili BOTAŞ da bizimle aynı hassasiyette hareket ediyor. Arkadaşlar ellerinden geleni yapıyor."

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Doğalgaz
  • Türkiye
  • kredi kartı
  • Benzin
  • Ekonomi

Sayfa Yükleniyor...