Erdoğan borçlulara tarih verdi

Başbakan Erdoğan, vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda en geç arefe günü açıklama yapacaklarını söyledi.

Erdoğan borçlulara tarih verdi

Hükümetin vergi ve prim borçlarına yapılandırma getiren düzenlemesinde tarih belli oldu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda en geç arefe günü (15 Kasım Pazartesi) açıklama yapacaklarını söyledi.

Hükümet, ödenmemiş vergi, prim, elektrik, su, doğalgaz, emlak vergisi, stopaj, harçlar, trafik cezaları gibi tüm alacakları yapılandırma kapsamına aldı.

Düzenlemeyle hükümetin matrah artırımı hakkı getirdiği de belirtildi. Böylece 2006-2009 yılları arasındaki 4 yıllık dönemde matrah artırımı yapanlar 4 yıl vergi denetiminden kurtulacak.

Erdoğan, bireysel kredilerde maliyetin yükselmesine neden olan Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) artışına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "KKDF'yi faizdeki yeni gelişmelerden sonra yüzde 10'dan 15'e çıkardık. Mali disiplin ve mevcut dünyadaki krizi değerlendirmeye almak suretiyle attığımız bir adım. Şartlar ileride olumlu gelişirse onu yeniden ele almamız mümkün" dedi.

Sayfa Yükleniyor...