Erdoğan esnafa destek paketini açıkladı

Esnaf ve sanatkarlara yönelik değişim dönüşüm ve destek paketinin içeriğini açıklayan Başbakan Erdoğan, 7 ana başlıkta önlemleri içeren paketin hayata geçirilmesiyle işsizlikte üç puanlık düşüşün sağlanacağını belirtti.

Erdoğan esnafa destek paketini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan esnaf ve sanatkar odalarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda değişim dönüşüm ve destek paketinin içeriğini açıkladı.

Açıklanan yol haritasına göre kredi ve finans şartlarının iyileştirilmesi, vergi ve istihdam yükümlülüklerinin azaltılması, eğitim ve danışmanlık desteğinin geliştirilmesi, yenilikçilik ve girişişimciliğin arttırılması için önlemler alınması, altyapı sorunlarının giderilmesi ve gerekli hukuki düzenlemelerin yapılması, esnaf ve sanatkarların AB kaynaklarından yararlanması için önlemler yer alıyor.

Erdoğan paketin hayata geçirilmesiyle işsizlikte üç puanlık düşüşün sağlanacağını umduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine büyük marketler yasasının da en geç önümüzdeki yıl Meclis’e geleceğini söyledi ve “Bakkalar ortak tedarik merkezleri olmalı, büyük marketlerin alt bıranşı gibi çalışmalı” dedi.

Sayfa Yükleniyor...