Erdoğan: IMF'nin yeni teklifi bize ulaşmadı

Başbakan Erdoğan, IMF'nin yeni teklifinin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Erdoğan: IMF'nin yeni teklifi bize ulaşmadı

IMF, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda IMF süreciyle ilgili kaygılarını dile getirdiğini ve bu çerçevede Türkiye'ye yenilenmiş bir politika ve reform önerileri paketi sunduğunu açıkladı.


Ancak IMF'nin yeni teklifi henüz hükümete ulaşmadı. Ankara-Eskişehir arasında hizmet verecek hızlı trenin ilk seferinde gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, yeni teklifin henüz kendilerine henüz ulaşmadığını açıkladı.

Erdoğan, ekonomide olağanüstü gelişmeler olmaması durumunda vergi artırımı olmayacağını da kaydetti.

Erdoğan, bütçeye ilişkin yaptığı değerlendiremede şunları söyledi: '''Çok ciddi bir düşüş asla planlamıyoruz. Yüzde 6'nın üzerine asla   çıkmayacağız. IMF de zaten yatırım yapmamızı istiyor. Bir taraftan da kalıcı  gelir kaynaklarını söylüyor. Gelir kaynağı bazen kalıcı olmaz, geçici olur. Bugün  sen geçici bir şeyle rahatlatırsın ben bunu seruma benzetiyorum. Serum daimi  midir? Serum daimi değildir, geçicidir. Bir an seni serum çadırına alırlar, sen o  an atlatırsın. Atlattıktan sonra da sağlığın zaten kalıcı hale gelir. Kalıcı  gelir kaynağı dediğin zaman bir defa ekonominin karakterinde bu yok. Ekonomide  hiçbir şey kalıcı olmaz, değişebilir.''

ÇAĞLAYAN: ANLAŞMAMA PLANI YOK
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da Muş'ta yaptığı açıklamada, IMF tarafından dün yapılan açıklamanın görüşmelerin belli bir noktaya   geldiğini gösterdiğini belirterek, hükümetin IMF ile anlaşmama gibi  bir plan ve programının olmadığını söyledi.

      IMF ile anlaşma sürecinin bir pazarlık süreci olduğunu ifade eden Çağlayan,  ''IMF bir taraftan ülkelerin milli gelirlerinin en az yüzde 2'si kadar o  ülkelerin para harcamasını tavsiye etti. Bir taraftan bunu söyleyen IMF'nin  Türkiye'ye farklı şeyler söylememesi lazım'' dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, yarın IMF Başkanı'yla biraraya gelecek. Yeni teklife ilişkin detayların burada görüşülmesi bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...