Erdoğan: Kriz fırsatçıları bedelini ödeyecektir

Başbakan Erdoğan, ''Krizi bir fırsat bilerek, bunu gayri insani yöntemlerle kişisel ranta dönüştürmeye çalışanlar, kriz sonrasında bu yöntemlerinin bedelini mutlaka ödeyecektir'' dedi.

Erdoğan: Kriz fırsatçıları bedelini ödeyecektir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 23 fabrikanın açılışı ile 46. Yılda 46 Ödül törenine katıldı.

Küresel ölçekte yaşanan krizin, gelişmiş ekonomilerin kendilerini üretim ve tüketim alışkanlıkları noktasında da esaslı bir muhasebeye çekmeleri gerektiğini açıkça ortaya koyduğunu dile getiren Erdoğan, ''Sınırsız bir kar hırsının, sınırsız bir harcama lüksünün ne pahasına olursa olsun kazanma arzusunun insani olmadığı gibi, sürdürülebilir de olmadığı bu krizle bir kez daha ortaya çıktı'' dedi.

''KRİZİ BAHANE EDENLER...''
Küresel krizin etkilerini, gelişmiş ülkeler kadar hissetmediklerini dile getiren Erdoğan, ''Ama ortaya çıkan sonuçlar bakımından bizim de çok düşünmemiz gerektiği aşikardır. Bugün burada çalıştırdığı işçi sayısını bir yılda iki üç kat artıran firmalarımız var. Krize rağmen, işçi çıkarmak bir yana, daha fazla insanımıza iş sağlamayı başarmış firmalarımız var.

Öte yandan krizi bahane ederek, krizle hiçbir alakası olmadığı halde, işçileri sokağa terk eden firmalar olduğunu, krizi bahane ederek kredi musluklarını kısan, faizlerini indirmeyen bankalar olduğunu da ne yazık ki görüyoruz.

Yapılanlar yasal olabilir, yapılanlar kitaba uygun da olabilir, ancak ortada ahlaki bir sorunun, etik bir sorunun var olduğu da gizlenemez bir gerçektir. Krizi bir fırsat bilerek, bunu gayri insani yöntemlerle kişisel ranta dönüştürmeye çalışanlar, kriz sonrasında bu yöntemlerinin bedelini mutlaka ödeyecektir.

Kara günde dostluğunu ihsar etmeyenler, iyi günde de o eski dostlarını yanlarında bulamayacaklardır.

Çaresiz kalan arkadaşlarıma diyebileceğim hiç birşey yok. Ama imkan var olduğu halde, keyfi olarak işçi çıkaran arkadaşlarımın, bunun vicdani sorumluluğunu yüreklerinde hissedeceklerine inanıyorum. Bu kriz mutlaka geride kalacak. Tüm dünya, bu krizi kesinlikle kısa bir zaman içerisinde mutlaka aşacaktır. Türkiye de bu krizin etkilerini geride bırakacaktır.

Büyümenin yeniden hız kazandığı, ekonominin normalleştiği bir süreçte, birbirimizin yüzüne bakabilmemiz gerekiyor. Krizde asıl fırsatı, yatırımları sürdürmek, istihdamı muhafaza etmek oluşturacaktır. Yatırım ve üretim noktasında kriz sürecince sabır gösterenlerin, kriz sonrası dönemde bir adım önde olacaklarına doğrusu ben yürekten inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...