Erdoğan: Ölüm sinyali vermeyene kefen olmaz

Başbakan Erdoğan, hükümetin krize karşı önlem almadığına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Erdoğan, “Ölüm sinyalleri vermeyen bir hastaya kefen hazırlayan aile ya da doktor gördünüz mü? Ben de ülkemin doktoruyum” dedi.

Erdoğan: Ölüm sinyali vermeyene kefen olmaz

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) 2008 yılı olağan genel kuruluna katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, küresel krize ve alınan önlemlere değinmeye devam etti.

Erdoğan, hükümetin krize karşı önlem almadığına yönelik eleştirilerin gerçekle bağdaşmadığını ve moral bozmak istediğini savundu.

Erdoğan, “Henüz ölüm sinyalleri vermeyen bir hastaya, siz kalkar da ölümü hatırlatan bir doktor veyahut da kefenini hazırlayan bir doktor, aile gördünüz mü, duydunuz mu? Bu tür şeyler yapılıyor. Ayıptır. Olmaz böyle şey. Bir doktor, hastanın durumu ne kadar kötü olursa olsun, gelip de ona orada ‘Durumun çok kötü, gidiyorsun, hazırlıklarını yap...’ Böyle bir tedavi yok. Olmaz böyle bir şey. Ben de ülkemin doktoruyum” dedi.

Erdoğan, krizden rant sağlamaya çalışan kesimler olduğunu belirterek, bunların krizin etkisini artıracağı uyarısında bulundu.

Türkiye ekonomisinin artık güçlü, dünyaya açık ve kırılgan olmayan bir ekonomi konumuna ulaştığına işaret eden Erdoğan, “Bütçe görüşmelerinde hala bakıyorsunuz, siyasiler çıkıyor, konuşuyor, bize kapalı ekonomiyi tavsiye ediyor. Olmaz böyle şey. Hangi dünyada yaşıyoruz? Biz mağara hayatı yaşayamayız kusura bakmayın. Biz şehir hayatı yaşayacağız ve mücadelemizi de orada vereceğiz” diye konuştu.

TRT PAYI YENİDEN BELİRLENECEK
Hükümetin gereken önlemleri aldığını söyleyen Erdoğan, yeni bir önlem olarak da, elektrik fiyatlarındaki TRT payının yeniden belirleneceğini açıkladı...

Türkiye’nin kriz karşısında herkesten daha iyi olduğunu G-20 toplantılarında gördüğünü söyleyen Erdoğan, “Türkiye krizi aşacak, fırsata dönüştürecek sağlıklı bir yapıya kavuşmuştur. Yoluna devam edecektir” sözleriyle işadamlarına moral vermeye çalıştı.

Başbakan yıl sonunda ihracatın 125 milyar dolarlık hedefi aşacağını, GSMH’nin de 750 milyar dolara ulaşacağını yineledi.

Sayfa Yükleniyor...