Erdoğan: Türkiye hâlâ güvenli liman

Başbakan Erdoğan, "Dünya ekonomisinin üstünde kara bulutlar dolaşıyor ancak Türkiye yatırımcı için güvenle bir liman olmaya devam ediyor" dedi.

Erdoğan: Türkiye hâlâ güvenli liman

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk Traktör'ün Ankara fabrikasında üretilen 600 bininci traktörün banttan indirilmesi törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, makine sektörü strateji belgesinde traktör üreticilerini ilgilendiren önemli eylemler bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin 25 yaş ve üzeri traktörlerin hurdaya çıkarılması olduğunu söyledi.

Özel sektör yatırımlarını nitelik ve nicelik olarak artırmaya önem verdiklerini anlatan Erdoğan, yeni dönemde sektör ve işletme bazında gerçekleştirilecek mikro reformlara ağırlık vereceklerini, rekabet gücünün artırılacağını belirtti. Erdoğan, "Bu yılın başında uygulamaya başladığımız sanayi stratejisi ile makine ve otomotiv sektörü stratejileri reformlara rehberlik edecektir" dedi.

Erdoğan, 2002'de 91 binle sınırlı kalan otomobil satışlarının bu yıl 600 bini aşmasını beklediklerini belirterek, satışlarda artışın devam etmesini ve kısa süre içinde yıllık 1 milyon rakamına ulaşmasını tahmin ettiklerini söyledi. Erdoğan, "Bu kadar dinamik iç pazara artık yerli bir otomobil yakışır. Bunu başaracağız, bu olacak" diye konuştu. Türkiye'deki büyük iç pazarın yabancı firmalar için de önemli bir fırsat olduğu değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, FIAT yöneticilerine Türkiye'de Linea dışında başka binek araç modelleri de üretmeleri çağrısında bulundu.

'GÜVENLİ LİMANIZ'
Başsakan Erdoğan, küresel ekonomik krize rağmen Türkiye'nin yatırımcı için güvenlinilir bir liman olduğunu söyledi. 

Erdoğan "Dünya ekonomisinin üstünde kara bulutlar dolaşıyor ancak buna rağmen Türkiye yatırımcı için güvenle bir liman olmaya devam ediyor. Krizde herhangi bir finans kuruluşuna kaynak aktarmak zorunda kalmayan tek OECD ülkesi Türkiye" dedi.

'NOT İÇİN GEÇ KALDILAR'
Kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors'un (S&P) Türkiye'nin TL cinsinden kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkardığını hatırlatan Erdoğan, "Biz böyle bir not artırımı zaten bekliyorduk. Hatta buna benzer kararların çok daha önce alınması gerektiğini düşünüyorduk. S&P bizim notumuzu artırdı ancak biz kredi derecelendirme kuruluşlarına not artırımında geç kaldıkları için düşük not vermeye devam ediyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşları siyasi davranmaktan vazgeçmelidirler" dedi.

Sayfa Yükleniyor...