Ergün: 3-4 çalışma var, yerli oto iyi olacak

Yerli otomobil için 3-4 tane çalışma olduğunu belirten Sanayi Bakanı Ergün, "Üretilecek araba, iyi bir araba olacak " dedi.

Ergün: 3-4 çalışma var, yerli oto iyi olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

Yerli otomobil çalışmaları konusuna değinen Ergün şunları söyledi: "3-4 tane çalışma var. Bir kısmı zaten sektörün içinde olanlar, bir kısmı sektöre yeni girmek isteyenler. Bir Ar-Ge ve tasarım safhasının yürütüldüğünü, yatırım safhasına dönüşeceğini düşünüyorum. Biz kamu olarak teşvik edici roldeyiz. Kamuoyunda beklentileri görüyoruz. Sektörün büyüme potansiyelini ve markalaşma ihtiyacını görüyoruz. Biz özel sektörün marka yaratmasını istiyoruz. Üreteceğimiz araba bu saatten sonra ihraç da edilebilir olmalı. Üretilecek araba, iyi bir araba olacak. Hidrolik mi, normal direksiyon mu, kliması olsun mu olmasın mı gibi maliyet hesaplarını yapacak bir araç üretilmeyecektir."

Nisan-Mayıs sanayi üretimi verisi ikinci çeyrekte daha yüksek büyüme sinyali verdiğini belirten Ergün, kapasite kullanım oranlarında artış olmamasının nedeninin yeni yatırımlar olduğunu kaydetti.

BÜYÜME YÜZDE 4'Ü AŞAR
"Bu yıl büyüme yüzde 4'ün üzerinde olacak gibi gözüküyor" diyen Ergün, ikinci çeyrek büyümesinin ilk çeyrekten yüksek olacağını ifade etti.

İHTİYATLI OLMAKTA YARAR VAR
Merkez Bankası'nın adımlarını yorumlayan Ergün, "Merkez Bankası her türlü argümanı devreye koyacağı mesajını net bir şekilde veriyor. 'Türkiye ekonomisini speküle etmeye çalışanlar olursa bunlara müsaade etmem' güvenini piyasalara verdi. Merkez Bankası'nın beklentileri de yönetmesi gerekiyor. Ben, Merkez Bankası'nın dünyayı da dikkate alarak bir politika izlediğini düşünüyorum. Faiz oranlarında bir miktar düşmeler oldu. Beklentileri de bozmayacak uygulama yapmak lazım. İhtiyatlı davranmakta yarar var" dedi.

Sayfa Yükleniyor...