Ergün: Hesapsız, kitapsız büyümüyoruz

Ekonomide ikinci çeyrekteki yüzde 8.8'lik büyümeyi yorumlayan Sanayi Bakanı Ergün, "Hesapsız, kitapsız, kontrolsüz büyüyelim anlayışıyla bir büyüme söz konusu değil. Büyüme özel sektör kaynaklı" dedi.

Ergün: Hesapsız, kitapsız büyümüyoruz

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ekonomideki büyüme rakamlarını NTV yayınında değerlendirdi.

Ergün şunları söyledi: "Yüzde 8.8'lik büyüme dünyadaki sıkıntılara rağmen krizin içerisinde fırsatlar gören bir ekonomik anlayışa sahip olduğumuzu gösteriyor. Ortalama yüzde 6.8'lik beklenti vardı, bu rakam Türkiye'de büyümeyle ilgili dinamik bir yapının var olduğunu gösteriyor. 2011'de ortalama yüzde 7 rakamını yakalayacağımızın en kuvvetli işaretlerinden biri.

Hesapsız, kitapsız, kontrolsüz büyüyelim anlayışıyla bir büyüme söz konusu değil. Büyüme özel sektör kaynaklı. İnsanlara geliriniz kadar harcayın ve borçlanmanızı çevirebileceğiniz kadar yapın diyoruz. Döviz kazancı olmayanların TL'yle borçlanması gerekir. Türkiye başkasının arayıp bulamadığı bir potansiyele sahip olduğunu göstermektedir.

Orta vadeli program hazırlıkları 2009 konjonktürü içerisinde yapıldı. Sonraki gelişmeler yeni dinamiklerin ortaya çıktığını gösterdi. Orta vadeli program çalışmalarını bütçeyle birlikte neticelendirmek istiyoruz. IMF'nin öngördüğü gibi 2012'de yüzde 2.5'lik büyüme değil, çok daha yüksek büyümeyle yola devam edeceğine inanıyorum."

Sayfa Yükleniyor...