Ergün: Roubini'ye baksak dünya yıkılmıştı

'Kriz Kahini' olarak nitelendirilen Roubini'nin yerli otomobille ilgili eleştirisini değerlendiren Sanayi Bakanı Ergün, "Olaylara Roubini merkezli bakacak olursak dünya şimdi yıkılmış olması lazımdı" dedi.

Ergün: Roubini'ye baksak dünya yıkılmıştı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, katıldığı bir televizyon programında yerli otomobil çalışmalarını eleştiren ünlü ekonomist Nouriel Roubini'ye yüklendi.

Yerli otomobil çalışmalarına ilişkin, 'Kriz kahini' olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini'nin 'hükümet ısrarcı olmamalı' sözlerinin hatırlatılması üzerine Ergün şunları söyledi: "Olaylara Roubini merkezli bakacak olursak dünya şimdi yıkılmış olması lazımdı, ülkelerin hiçbir tanesi ayakta duramıyor olması lazımdı, Türkiye de bunlardan bir tanesi.

Türkiye'ye dair de Roubini'nin geçmişte neler söylediğini biliyoruz. Olaya Roubini merkezli bakamayız. Eğer onun zaviyesinden bakarsak, sektör de onun zaviyesinden bakarsa, 'Roubini böyle demiş, acaba böyle mi yapsak' derse bence büyük yanlış yapar. Biz Roubini zaviyesinden değil de kendi zaviyemizden, ülkemizin gerçekleri, ülkemizin ihtiyaçları zaviyesinden olaya bakmamız lazım. Bu açıdan baktığımızda, bu bizim yapamayacağımız bir şey değil.''

Hükümet olarak gereken teşvikleri oluşturduklarını ve gereken motivasyonu sağladıklarını belirten Ergün, yerli marka otomobil yapmanın milli ve manevi bir görev olduğunu ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...