Ergün: Ticari araçtaki zam gözden geçirilebilir

Sanayi Bakanı Ergün, hafif ticari araçlardaki ÖTV artışının gözden geçirilebileceğini açıkladı.

Ergün: Ticari araçtaki zam gözden geçirilebilir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'den otomotivdeki ÖTV artırımlarının bir bölümünün gözden geçirileceği mesajı geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün, hafif ticari araçlardaki vergi artışının 4-5 aya kadar inceleneceğini söyledi.

Ergün, hafif ticari araçlardaki ÖTV artışının iyi gözlemlenmesi gerektiğini belirterek, ''Otomobille, hafif ticari arasındaki haksız rekabeti ortadan kaldıracak etki meydana getirir mi? Getirmez mi? Bu uygulamayı bir görmemiz lazım. Uygulamayı gördükten sonra belki hafif ticari araçla ilgili ÖTV artışı konusu bir gözden geçirilebilir'' dedi.

Deprem vergileri ile ilgili soruları da yanıtlayan Ergün, "Şu anda deprem vergisi yok. Özel iletişim vergisinin altına alınmış durumda" dedi.

Ergün, her yıl afet çalışmaları için bütçeden pay ayrıldığını vurguladı.

İKİ HAFTA ÖNCE ZAM GELDİ
13 Ekim'de ÖTV oranlarında artışa gidilmişti. Buna göre, motor silindir hacmi 1600-2000 cc arasında olan araçlarda vergi oranı yüzde 60'tan yüzde 80'e, motor silindir hacmi 2000 cc'nin üzerinde olan araçlarda ise yüzde 84'ten yüzde 130'a yükseltilmişti. İstihap haddi ('Deniz, kara ve hava taşıtlarının yük ve yolcu miktarlarını belirleyen sınır) 850 kilogramı geçmeyip, motor silindir hacmi 2000 cc'nin altında olan, istihap haddi 850 kilogramı geçip, motor silindir hacmi 2800 cc'nin altında olan, sürücü dahil 9 kişilik oturma yeri olanlardan motor silindir hacmi 3200 cc'yi geçmeyen araçlar için ÖTV vergi oranları da yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkmıştı.

Sayfa Yükleniyor...