Ericsson yazılım şirketi Bizitek'i satın aldı

Ericsson, Türkiye’nin yazılım şirketlerinden Bizitek'in yüzde 100 hissesini alarak bünyesine kattığını açıkladı.

Ericsson'dan yapılan yazılı açıklamada, anlaşmayla Bizitek bünyesinde yarı zamanlı pozisyonlar da dahil 117 çalışanın tamamının görevlerini Ericsson çatısı altında sürdürecekleri belirtildi.

Bizitek Müşteri İlişkileri Yönetimi, İş Süreçleri Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yönetimi'ne yönelik yazılımlar geliştirmek üzere 2000 yılında Probil iştiraki olarak kurulmuştu.

Türkiye'ye yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Ericsson Türkiye Genel Müdürü Anders Lindblad, şu ifadeleri kullandı: "Bu yatırım Ericsson Türkiye tarihinde önemli bir dönüm noktası oluşturuyor. Ericsson olarak ücretlendirme, provizyonlandırma, faturalama ve müşteri ilişkileri yönetimi katmanlarında uçtan uca servis verebilecek bir yetkinliğe sahip oluyoruz."

Ericsson bünyesine katılmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Bizitek Genel Müdürü Murat Şahinoğlu ise "Bu birliktelik ile Türkiye'ye yapılacak yatırım yanında yoğun Ar-Ge çalışmaları ile üretilen yerel çözümlerin dünyaya kazandırılmasının da yolu açılmaktadır" şeklinde konuştu.

Açıklamada entegrasyon sürecinin anlaşma tarihinden itibaren bir yıl içinde tamamlanmasının planlandığı da duyuruldu.

Sayfa Yükleniyor...