Erken rezervasyon fırsatı sürüyor

İç turizmi canlandırmayı, vatandaşlara avantajlı ödeme sağlamayı ve Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşullarıyla seyahat ettiklerine dair yaygın algıyı değiştirmek amacıyla 20 Ocak'ta başlayan ''Erken Rezervasyon Kampanyası'' sürüyor.

Erken rezervasyon fırsatı sürüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve TÜROFED'in önderliğinde başlatılan kampanyanın hedeflenen düzeyde gerçekleştiği, Antalya'da yoğunlaşan rezervasyonların bu yıl tüm bölgelere yayıldığı belirtildi.

TÜROFED İkinci Başkanı Seçim Aydın, erken rezervasyon kampanyasının Türk tatilcisi tarafından benimsendiğini ve sistemin oturduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda bahar aylarında başlatılan kampanya sürelerinin gittikçe yılın başına çekilmeye başlandığını kaydeden Aydın, ''Yani Nisan ayında başlatılan kampanyalar bugün Ocak ayına çekilmiş bulunmakta. Bundan tatilcinin bilinçli bir şekilde tatil almayı istediğini anlıyoruz'' dedi.

Bu yıl Ocak ayında başlatılan kampanyanın şu ana kadar hedeflenen seviyelerde devam ettiğini anlatan Aydın, şöyle konuştu:

''Kampanya başarılı bir şekilde yürütülüyor. TÜROFED olarak erken rezervasyon kampanyalarının geçmişte Antalya'da yoğunlaştığını görmekteydik. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda bunun tüm bölgelerimize yayıldığını izliyoruz.

Erken rezervasyonun birinci döneminin bitmesi tatil tercih döneminin sona erdiği anlamında değerlendirilmemelidir. Tur operatörlerinin satışları farklı indirim oranlarıyla bütün yıl devam eden bir süreçtir. Gelecek yıldan itibaren Avrupa'da da olduğu gibi kış tatilleri için de bir erken rezervasyon dönemi başlatabiliriz.''

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu da erken rezervasyonun oda stokları bitene kadar devam edeceğini belirterek, ''Yüzde 40 indirimle başlayan kampanya her ay yüzde 5 düşerek devam edecektir. Eğer stok odalarımızda önemli bir azalma yoksa yeterli satış yapamazsak bir önceki ayın indirim oranları devam eder. Satışlarımız normal gözüküyor. Tüketici bu yıl yabancı turist akımı olacağından habersiz gibi davranıyor. Açıkçası ben yakın çevreme indirimlerden faydalanmalarını öneriyorum. Temmuz ayına yer kalmama olasılığı çok yüksek'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...