Erken rezervasyon sezonu başladı

2013 turizm sezonu için tatil programını şimdiden planlamak isteyenler, indirimli fiyatlarla erken rezervasyon yaptırabilecek.

Erken rezervasyon sezonu başladı

Turizm sektöründe erken rezervasyon dönemi başladı. 2013 turizm sezonu için tatil programını şimdiden planlamak isteyenler, indirimli fiyatlarla erken rezervasyon yaptırabilecek.

Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, yaklaşık 10 yıl kadar önce yurt içi turlarda başlayan erken rezervasyonun ilk dönemlerde şubat ve mart aylarında lanse edildiğini ve neredeyse haziran ayının sonuna kadar devam ettiğini belirtti.

Her yıl gerçekleşen küçük satışlarla sistemin bugünlere geldiğini ve şu anki durumdan sektörün çok memnun olduğunu belirten Özkar, ''İlk yıllarda şubat-mart aylarında başlayan erken rezervasyon imkanları son 2 yıldır Kültür Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB'ın da desteğiyle önce ocak ayına sonra da aralık ayına çekildi. Bu yıl ise Kasım'ın ortalarında erken rezervasyonu başlattık'' dedi.

2012'nin erken rezervasyonlar anlamında önceki yıllarla kıyaslandığında önemli bir satış oranı kaydedildiğini vurgulayan Özkar, ''2012'nin erken rezervasyon şampiyonu geçmiş yıla kıyasla yüzde 155 artışla gemi turları oldu. Geçmiş yıllarda sadece üst düzey tatilci portföyünün tercih ettiği gemi turları, dünya gemi pazarında yaşanan rekabet ortamı, Türk limanlarının daha sık kullanılıyor olması ve erken rezervasyonda oda başı 300 avroya varan indirimler nedeniyle daha ulaşılabilir rakamlara düştü. Böylelikle 2012 yılı erken rezervasyonunda satış patlamasına ulaşıldı'' diye konuştu.

Bilhassa 31 Aralık'a kadar devam edecek 1. erken rezervasyon döneminde tur paketi alanların, bire bir maliyetine turu satın aldıklarını ifade eden Özkar, ''Ayda 59 liradan başlayan taksitlerle erken rezervasyonda yurt dışı tur paketi satın almak mümkün'' dedi.


Sayfa Yükleniyor...