Erman Ilıcak kimdir? (Rönesans Holding'in patronu)

En zengin 100 Türk’ün sıralandığı “Forbes 100" bu yıl 13’üncü defa yayımlandı. Rönesans Holding patronu Erman Ilıcak 4 milyar dolar servetiyle listeye ikinci sıradan girdi.

Erman Ilıcak kimdir? (Rönesans Holding'in patronu)

Rönesans Holding’in patronu Erman Ilıcak yıllardır süren istikrarlı yükselişiyle servetini 4 milyar dolarda çıkardı. 

yayımladığı en zenginler listesine ikinci sıradan giren Erman Ilıcak, 4 milyar 800 milyonluk servetiyle listeye ilk sıradan giren Murat Ülker'i yakın takibe aldı.

ERMAN ILICAK

Erman Ilıcak 3 Ekim 1967’de Malatya’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

İngilizce ve Rusça bilen Erman Ilıcak ENKA şirketinin Rusya operasyonlarında 1991 yılında mühendis olarak işe başladı.

Viyana Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesi’nin düzenlediği MBA programından 2002 yılında diploma aldı. Daha sonra da Paris’ de bulunan International School of Management’ın düzenlediği işletme doktorası programını 2011 yılında bitirdi.

Erman Ilıcak, halen başkanlığını yapmakta olduğu Rönesans Holding’i 1993 yılında Rusya'da “ENKA” şirketinde çalışıyorken ayrılıp, St. Petersburg'da kurdu. 1993’te çalışanlarından biri kendisi, birisi muhasebeci, birisi tercüman olmak üzere St. Petersburg’da evleri boyamak için kurduğu, 5 kişinin çalıştığı şirketi bugün Rusya’nın en büyük ikinci yabancı müteahhitlik şirketi haline geldi.

2013 yılına gelindiğinde 2,5 milyar dolarlık servetiyle Forbes’in “En zengin Türk” sıralamasında 10’uncu sıradan yer aldı.

Rönesans Holding; Rusya, Türkiye, İsveç, İsviçre, Finlandiya, Almanya, Belarus, Kazakistan, Türkmenistan, Avusturya, Azerbaycan, Irak, Libya, Gabon, Nijerya, Suudi Arabistan ve Katar’da işler yapmaktadır. Rönesans İnşaat, başta alışveriş merkezi, ofis binaları, endüstriyel tesisler, üniversiteler ve havaalanları olmak üzere birçok projenin anahtar teslim müteahhitliğini yapıyor.

Ayrıca Ekovitrin 2014 yılında "Yılın İşadamı" olarak seçilen Erman Ilıcak, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü'nin başkanıdır.

TÜSİAD’a da üye olan Erman Ilıcak, evlidir ve 3 çocuğu vardır.

Sayfa Yükleniyor...