Ertem: Moody's'ten olumsuz bir gelişme beklemiyorum

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV'nin sorularını yanıtladı. Moody's'ten olumsuz bir değerlendirme beklemediklerini ifade etti.

Ertem: Moody's'ten olumsuz bir gelişme beklemiyorum

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Ertem şöyle konuştu;

"Haftanın son günlerinde 3 seviyelerinde olması piyasanın normal seyrettiğini gösterir. Yarından itibaren doların 3'ün altına geleceğini düşünüyorum. Piyasa sakin devam ediyor.

"MOODY'S VE FITCH'TEN OLUMSUZ BİR POZİSYON BEKLEMİYORUM"

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's ile görüşmeler çok olumlu geçti. Moody's'in notu teyit etmesi konusunda güçlü beklentimiz var. Moody's ve Fitch'ten olumsuz bir gelişme beklemiyorum.

"ENFLASYON ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA BU SEVİYENİN ALTINA İNECEKTİR"

Temmuz enflasyonunda gıda fiyatlarındaki ciddi bir sıçrama oldu. Enflasyon sepetinde yüzde 24'ü  gıda oluşturuyor. Rusya krizi burada etkili oldu. Rusya ile ilişkilerin düzelmesiyle gıda fiyatlarında yükselme görmeye başladık. Bununla ilgili Tarım Bakanlığı'nın ve Bakanlığı'nın çalışmaları var. Temel sorun piyasalardaki kısmi durgunluk ve istihdam. Enflasyonun önümüzdeki aylarda bu seviyelerin altına inecektir. 

TCMB FAİZİ İNDİREBİLİR Mİ?

TCMB sadeleştirme programına yalnızca enflasyona bakarak devam etmiyor. Faiz indirimi enflasyonu kontrol altına almamızı sağlayacak bir faktördür.

TÜRKİYE VARLIK FONU

Varlık Fonu Türkiye'nin en önemli ekonomik rapordur. Bütçeye yük bindirmeden varlık fonu olacak. Buna refah fonu da diyebiliriz birçok ülkede böyle. Ekonomi güvenliği ve tasarruflar için gerekli bir adım. Bölgesel teşviğin yanında sektörel teşviğin de ele alınmasını ve bürokrasinin azalmasını sağlayacak.

ABD İSTİHDAM VERİSİ YARIN

ABD'de ekonomik verilerin şu dönemde çok iyi geleceğini düşünmüyorm. Fed'den eylül ayında da faiz artırımını kolay yapamaz.

Avrupa'nın krizi siyasi krize dönüşüyor. Türkiye'ye gelip durumu yerinde görmeleri ve Türkiye'yi darbe girişiminden ötürü kınamamaları gerekir."

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • Dolar
  • Ekonomi
  • Faiz
  • Darbe
  • Merkez Bankası

Sayfa Yükleniyor...