Ertürk: Şirketleri Halis Toprak'a veremeyiz

TMSF Başkanı Ertürk, el konulan Toprak Grubu şirketlerini Halis Toprak'a emanet edemeyeceklerini belirterek, "İşlerine bakmak yerine bizimle savaş etmeyi tercih ettiler" dedi.

Ertürk: Şirketleri Halis Toprak'a veremeyiz

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, CNBC-e canlı yayınında soruları yanıtladı.

"Daha önce anlaştığımız, ya da anlaştığımızı umduğumuz işler yeniden sorun haline gelmeye başladı" diyen Ertürk şunları söyledi: "Toprak da bunlardan biriydi. Toprak Grubu'nun sanayi kapasitesinin şu anda yüzde 80'i çalışamıyor. Kriz ve yönetim sorunları nedeniyle bazı çalışanlar paralarını alamıyor. İşlerine bakmak yerine bizimle savaş etmeyi tercih ettikleri için üretim durdu. Bölgenin belediye başkanları bizi arayıp teşekkür ediyorlar. Çünkü biz girince o bölgedeki fotoğraf değişecektir. Kapalı fabrikalarda hangileri fon yaratma kapasitesi gösteriyorsa yeniden işletmeye almayı planlıyoruz.

Bu grubun TMSF'ye savaş açması önemli değil, alışkınız. Ancak TMSF'yi karalayarak, başkana husumet yönelterek çalışmaları sekteye uğratmaya çalışıyorlar. Savaşmak yerine, işlerinizi rasyonel hale getirin."

Toprak ve Garipoğlu grubunun satılabilir olan şirketleri için satış kararlarını almaya başladıklarını belirten Ertürk, "Çok kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacağız. Yeni el koymalar her zaman olabilir. 2005-2006 bizim için en yoğun tahsilatın olduğu yıllardı. Belki o ivmeyi yakalamayacağız ama yine bir hızlanma bekliyoruz. Piyasa olgunlaştığı dönemde bazı değerli şirketleri arz edeceğiz" dedi.

HALİS TOPRAK YÖNETME BECERİSİNİ KAYBETTİ
Toprak Grubu'nun yeniden TMSF'nin şartlarına uyması şartıyla konuşmaya hazır olduklarını kaydeden Ertürk, "Artık Halis Toprak'a bu şirketleri emanet edemeyiz. Onun yönetme becerisini ve gücünü tamamen kaybettiğini görüyoruz. Orada yeni oluşan bir yapıyla masaya oturmaya her zaman hazırız" diye konuştu.

EVLİLİK DÖNEMİNE DENK GELMESİ TESADÜF
Ertürk, Halis Toprak'ın şirketlerine el konmasının evlilik dönemine denk gelmesinin bir talihsiz tesadüf olduğunu ifade etti.

3-5 MİLYAR DOLARLIK TAHSİLAT POTANSİYELİ VAR
Bugüne kadar toplamda 18.5 milyar dolarlık tahsilat yaptıklarını söyleyen TMSF Başkanı, bundan sonrası için toplamda 3-5 milyar dolarlık bir tahsilat potansiyeli bulunduğunu kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...