Erzincan Havaalanı böyle olacak

Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Demir, terminal binası ile pistinin maliyetinin 72 milyon 320 bin 9 TL olduğunu söyledi.

Erzincan Havaalanı böyle olacak

İnşaatı devam eden Erzincan Havaalanı ile 3 ay kapalı olacak olan hava alanı pistinin çalışmalarını yerinde görmek için hava alanına gelen Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Pist Sorumlusu Yaşar Ozan'dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Demi, Erzincan'ın ekonomik ve sosyal yönden hızla geliştiğini belirterek, yakın bir zamanda Doğu Anadolu Bölgesi'nin cazibe merkezi olma yönünde hızla ilerlediğini söyledi.

''İlimiz bulunduğu coğrafyada, gelecekle ilgili umutlar, heyecanlar taşıyan bir şehir haline gelmiştir'' diyen Demir, yılda 127 bin 30 yolcu ve bin 667 uçak trafiğini ağırlayan Erzincan Havaalanı Terminal binasının yapım çalışmalarına 28 Haziran 2009 tarihinde başlanıldığını söyledi.

Yapımına 1 Nisan 2010 tarihinde başlanılan pistin de komple yenileneceğini ifade eden Demir, şunları kaydetti:

''Bu nedenle mevcut pist 1 Nisan - 1 Temmuz tarihleri arasında kapatıldı. Erzincan Havaalanı Yeni Terminal binası yaklaşık 13 bin metrekare alan üzerinde iki kat bodrum, giriş ve asma kat olmak üzere toplam dört kattan oluşmaktadır. Binanın toplam kullanım alanı yaklaşık olarak 32 bin metrekaredir. Pistte beton kırma işleri yapılmakta olup, 1 Nisan tarihinden bugüne kadar yüzde 17 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Nisan ayı sonunda beton kırım işleri tamamlanacaktır. Pist onarımı işi proje bedeli 25 milyon 535 bin 671 TL, yeni terminal binası proje bedeli de 46 milyon 784 bin 338 TL olmak üzere iki işin toplam maliyeti 72 milyon 320 bin 9 TL'dir."

Sayfa Yükleniyor...