Esenboğa'ya yeni 'Yabancı Konuklar Köşkü'

DHMİ, Esenboğa Havalimanına yeni ''Yabancı Konuklar Köşkü'' yapımı için ihaleye çıktı. İhalede, firmalardan 12 Martta ön yeterlilik başvuruları alınacak.

Esenboğa'ya yeni 'Yabancı Konuklar Köşkü'

Esenboğa Havalimanı'na yapılacak yeni ''Yabancı Konuklar Köşkü'' ihalesinde yapım ihalesine sadece yerli istekliler katılabilecek. Firmaların konsorsiyum olarak katılamayacağı ihale kapsamında 12 Martta firmalardan ön yeterlilik başvuruları alınacak. Ön yeterlik başvurularının değerlendirilmesinin ardından uygun görülen firmalardan mali teklifleri istenecek.        

İhale ilanına göre, kazanan firma ile sözleşmenin imzalanmasından itibaren beş gün içinde yer teslimi yapılacak. İhalede, işin yapım süresi 400 takvim günü olarak belirlendi.        

Yeni ''Yabancı Konuklar Köşkü''nün Esenboğa Havalimanı'ndaki CIP salonunun yanına inşa edilmesi planlanıyor.

TRABZON HAVALİMANI APRONU BÜYÜTÜLECEK
Öte yandan, DHMİ Genel Müdürlüğü, Trabzon Havalimanı apronunun büyütülmesi ve Van Ferit Melen Havaalanı terminal binasına ''aks'' ilave edilmesi işleri için ayrı ayrı ihaleye çıktı.        

Firmaların konsorsiyum olarak katılamayacağı ''Trabzon Havalimanı Apron Büyütülmesi'' ve ''Van Ferit Melen Havaalanı Terminal Binasına Aks İlave Edilmesi'' ihalelerinde mali teklifler 25 Martta alınacak ve ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecek. İhalelerin sonuçlanmasının ardından sözleşmelerin imzalandığı tarihlerden itibaren beş gün içinde yer teslimi yapılarak işlere başlanacak. İhale ilanlarında işlerin süresi yer tesliminden itibaren 360 takvim günü olarak belirlendi.

Sayfa Yükleniyor...