Eski Nissan CEO'su, Japonya'da ev hapsindeyken Beyrut'a kaçtı (Özel jet ile gizemli firar)

Nissan-Renault ittifakının görevden alınan eski CEO'su Carlos Ghosn, ileride filmlere konu olacak bir firar ile Beyrut'a kaçtı. CEO Ghosn, 13 aydır Japonya'da tutuklu bulunuyordu.

Eski Nissan CEO'su, Japonya'da ev hapsindeyken Beyrut'a kaçtı (Özel jet ile gizemli firar)

Nissan CEO'su olarak görev yaptığı dönemde yolsuzluk yaptığı, haksız kazanç elde ettiği ve bu kazancını vergi kaçırmak amacıyla gizlediği idialarıyla görevinden azledilen ve geçen yıl Japonya'da tutuklanan Carlos Ghosn, ev hapsinde bulunduğu binadan kaçtı.

Ghosn, önce 4 ay tek boyunca kişilik hücrede kalmış, ardından ev hapsine alınmıştı. Japonya'daki ev hapsinde gördüğü ağır muamele nedeniyle sık sık avukatları tarafından dünya kamuouyu gündemine gelen Lübnan asıllı Brezilya-Fransa vatandaşı Carlos Ghosn'un eşi dahil kimse ile görüşmesine de izin verilmiyordu.

2017'de dünyanın en çok kazanan CEO'ları listesinin üst sıralarında yer alan Carlos Ghosn (65), önceki gece yarısı tutuklu bulunduğu ve polis kuşatması altındaki evden bilinmeyen bir şekilde firar ederek Japonya'dan kalkan bir özel jet ile Lübnan'a kaçtı. Ghosn'un firarı ile ilgili ayrıntılar henüz netleşmedi.

İLK AÇIKLAMASI: ZULÜMDEN KAÇTIM

Bu sabah Amerikan New York Times'ın geçtiği habere göre Ghosn yaptığı açıklamada, "Adaletsizlik ve zulümden kaçtım. Şu an Lübnan'dayım"  diye konuştu.

Carlos Ghosn, gelecek haftadan itibaren uluslararası basın ile  iletişim kurmaya başlayacağını ifade etti. 

CARLOS GHOSN'UN TUTUKLANMA NEDENİ?

Renault-Nissan ve Mitsubishi ittifakının eski CEO'su Carlos Ghosn 2011'den itibaren 5 yıl boyunca maaşını toplam 5 milyar yen (yaklaşık 234 milyon lira) düşük göstererek zimmetine para geçirme suçlamasıyla 19 Kasım 2018'deTokyo'da tutuklanmıştı. Soruşturmayı yürüten savcıların Ghosn'un son beş yıla ait geriye dönük muhasebe kayıtlarını inceledikleri ve Ghosn'un maaşını düşük göstererek gelirini gizlediğine kanaat getirdikleri kaydedilmişti. Şirketin de bu duruma göz yumduğu gerekçesiyle Nissan'ın da söz konusu davaya dahil edildiği açıklanmıştı. Fransız hükümeti, Japonya'yı masumiyet karinesine ve Carlos Ghosn'in haklarına saygı duymaya çağırmıştı. Ghosn da Nissan şirketinin kendisine tuzak kurduğunu iddia etmişti.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Dünya
  • Otomobil
  • Ekonomi
  • Japonya
  • Nissan

Sayfa Yükleniyor...