Eskişehir, Tıbbi Atıktan Arınacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, tıbbi atıkların steril hale getirileceği ileri teknolojili bir tesis kurmak üzere kolları sıvadı.

Eskişehir, Tıbbi Atıktan Arınacak

Çalışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, tesisin Avrupa Birliği (AB) standartlarına göre yapıldığını belirtirken, “Eskişehir’e Türkiye’nin en modern ve büyük Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’ni kazandırıyoruz. Tesiste kullanılacak makine ve teçhizatlar İtalya’dan getirildi. Önümüzdeki hafta İtalyan mühendisler Eskişehir’e gelerek makinelerin montajına başlayacaklar” dedi.

Tesisin makine ve teçhizatları İtalya’dan getirildi. Kurulacak tesis, Eskişehir’in yanı sıra bağlı ilçelerde bulunan hastane, sağlık ocağı, özel muayenehane, eczane, cezaevi ve veteriner kliniklerinin yanı sıra diyaliz hastalarının evlerinden de düzenli olarak toplanacak tıbbi atıkları çevreye zararsız hale getirecek.

Son teknoloji ürünü

Büyükerşen, tesisin ileri teknolojiye sahip olacağına dikkat çekerek, “Ülkemizdeki diğer sterilizasyon tesisleri, tıbbi atıkları ancak 120 derece ısıda ve tam parçalanmadan steril hale getirebilirken bu tesis atıkları 151 derece ısıda pirinç tanesi kadar parçalara ayırarak sterilize edecek” açıklamasında bulundu. Büyükerşen, İnte-ARY ortaklığı tarafından hayata geçirilecek tesisin yapımı devam eden yeni atıksu arıtma tesislerinden sonra Eskişehir için büyük bir çevre yatırımı olacağını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...