Esnafa borç kolaylığı Ekim ya da Kasım'da

Başbakan Erdoğan, esnafın kamu borcu ile ilgili yapılandırma çalışmalarının Ekim ya da Kasım'da sonuçlanacağını kaydetti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, esnafın kamu borcu ile ilgili yapılandırma çalışmalarının Ekim ya da Kasım ayında sonuçlanacağını söyledi.

TESK'in 18'inci genel kurulunda konuşan Erdoğan, "Başbakan Yardımcımız Ali Babacan nezaretinde bir çalışma başlatıldı, devam ediyor. Öyle zannediyorum ki Ekim'de, bilemediniz Kasım'da nihayete erecek. Böylece esnafın kamuya olan sigorta, vergi ve Bağ-Kur borçları için bir çerçeve oluşturmuş olacağız" dedi. Erdoğan konuşmasında Türkiye'nin yılın ilk yarısında ortalama yüzde 10 büyüme gösterdiğini ve bu büyümenin büyük oranda iç talep kaynaklı olduğunu ifade etti. Referandum süreci yaşanmasına rağmen mali disiplinden taviz vermediklerini ifade eden Erdoğan, "Bu seçimde de seçim ekonomisine tevessü etmeyeceğiz" dedi.

TESK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada esnafın vergi, sigorta ve Bağ-Kur borçları ile ilgili yapılan çalışmaya ilişkin bilgi veren Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Yeni yapılandırmada iki şey birden var. Bunlardan birisi mevcut birikmiş olan borçları önce bugüne taşıyabilmek için, anaparayı faizden arındırılmış bir hale dönüştürmek. Yani anaparayı bugüne bir makul oranda enflasyonla irtibatlandırarak taşımak ve onu uygun bir şekilde taksitlendirmek. Ondan sonra da bundan sonraki borçlar için uygulanacak faiz oranlarını da makul bir seviyede tutmak. Bu iki çalışma birden yürütülüyor" dedi.

Toplantının ardından gazetecilerin konuyla ilgili sorularını da yanıtlayan Ergün, yapılan çalışmanın bir af olmadığını kaydetti. Alışveriş merkezlerinin kuruluş şartları ve tedarikçilerle ilişkilerinin de yeniden şekillendirileceğini belirten Ergün, "Hükümet ve alışveriş merkezleri olarak küçük olan işletmeleri düşünen bir mekanizmayı bunun içine koyacağız" dedi.

Sayfa Yükleniyor...