'Euro kur savaşlarına geri döndü'

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin geçtiğimiz haftaki açıklamalarının ardından üç ayın en düşüğüne gerileyen Euro’nun kur savaşlarına yeniden dahil olduğu belirtildi.

'Euro kur savaşlarına geri döndü'

Euro/dolar paritesi Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin geçen haftaki açıklamalarının ardından üç ayın düşüğüne geriledi.

CNBC’de yer alan bir değerlendirmeye göre bu, Euro’nun kur savaşlarına geri döndüğü anlamına geliyor. Draghi, geçen haftaki açıklamasında, Haziran’da genişlemeci bir politikayı başlatabileceklerinin sinyalini vermişti.

Açıklama öncesinde dolara karşı Ekim 2011’den bu yana ilk kez 1,40 seviyesini zorlayan Euro, hızla düşerek dolar ve yen karşısında üç ayın en zayıf seviyelerine geriledi. Euro/dolar paritesi bugün 1,3715’te seyrediyor.

Bank of America Merrill Lynch stratejistleri, “AMB, küresel krizden bu yana doğrudan ya da dolaylı olarak kur seviyesini hedef alan merkez bankaları arasına katıldı” değerlendirmesini yaptı. CNBC’ye göre bu, doğrudan kura müdahale etmeyen AMB’nin sözlü müdahalelerle Euro’yu aşağıya çekmeye çalışması anlamına geliyor.

Stratejistlere göre ise, Euro’nun zayıflamaya devam edebilmesi için Draghi’nin “tetiği çekerek” genişlemeci bir para politikası başlatması gerekiyor.

Sayfa Yükleniyor...