Euro nefes aldı

Hafta içinde 4 yılın en düşük düzeyine inen Euro, dolar karşısında toparlandı. Dolar içeride 1,57'ye geriledi.

Euro nefes aldı

Euro Bölgesi'nin borç krizini çözme çabalarının başarısız olarak küresel ekonomik büyümeyi tehlikeye atacağı korkularıyla kur ve faizde dünkü sert satışların bugün yerini bir miktar düşüşe bıraktı.

Bankacılar bu hafta 1,22 seviyesini test eden Euro/dolar paritesinin bugün 1,26 seviyesinin üzerinde işlem gördüğünü, bono ve dövizde bugün düne göre daha aşağı yönlü hareket yaşanabileceğini ana gündemin ise henüz tam olarak noktalanamayan küresel piyasalardaki sorunlar yer aldığını belirttiler.

Euro 4 yılın en düşük seviyesini test etmesi sonrası bugün kısa pozisyonların kapatılmasıyla sınırlı toparlanırken küresel piyasalarda endişeler hala devam ediyor.

Küresel piyasalardaki Avrupa'dan gelen Yunanistan'ın borç krizi endişeleri ve bunun yayılma riskinin yanı sıra ve Almanya'nın çıplak açığa satışı yasaklama yönündeki tek taraflı kararı ile ilgili olumsuz haberler ve bunun yine Avrupa'da yayılma tehlikesi de etkili oldu.

Bir bankacı "Bugün için dış piyasalarda döviz tarafında düne göre olumlu bir açılış görünüyor. ABD vadeli işlemleri yarım puanın üzerinde artıda. Euro/dolar ise uzun bir aranın ardından 1,26'nın üzerini gördü. Ana gündem maddemiz dış piyasalar olmaya devam edecek bugün. Aslında AB endişeleri uzun bir süre gündemimizden hiç düşmeyebilir. Bono tarafı biraz daha iyi 9.30'lardan aşağı biraz daha gelebiliriz belki" dedi.

DOLAR 1,57'YE GERİLEDİ
Bankalararası piyasada dün 1,60 TL ile 12 ayın en yüksek seviyesini test eden en iyi dolar alış kotasyonları bugün 1,57'ye geriledi. TL'nin dolar karşısındaki dünkü değer kaybı bir ara yüzde 4.42'ye kadar ulaşmıştı.

Tahvil bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 9.17 valörlüde yüzde 9.28 seviyesinde olan 25 Ocak 2012 itfalı gösterge tahvilde bileşik faiz bugün tezgahüstü piyasada yüzde 9.25/9.30 seviyesindeydi.

Sayfa Yükleniyor...