Euro'da Çin korkusu asılsız çıktı

Financial Times, Çin'in Euro Bölgesi tahvillerine yaptığı yatırımları gözden geçirmeye başladığını yazdı, Çin haberi yalanladı.

Euro'da Çin korkusu asılsız çıktı

Çin'in, artan bütçe açığı endişeleri nedeniyle Euro Bölgesi tahvillerine yaptığı yatırımları gözden geçirmeye başladığı bildirildi.

Financial Times'ın haberine göre, Çin Devlet Döviz İdaresi, yabancı bankaların yöneticileriyle konuyu görüşmek için çok sayıda toplantı gerçekleştirdi.

Çin'in, bankacılara, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Portekiz ve İspanya'ya ilişkin endişelerini yansıttığı belirtiliyor.

Ancak bu haber çok geçmeden yalanlandı. Çin Merkez Bankası, elindeki Avrupa ülkeleri tahvilleri portföyünü gözden geçirdiğine  yönelik haberin asılsız olduğunu açıkladı.

Çin'in 2.4 trilyon dolar rezervi var. Çin'in elinde şu an 630 milyar dolarlık Euro Bölgesi tahvili bulunduğu tahmin ediliyor.

EURO BU YIL YÜZDE 14 ERİDİ
Avrupa ülkelerin borçlarını ödemeyeceği endişesiyle Euro'da yaşanan düşüş bu yıl derinleşti. Euro, dolar karşısında yılbaşından bu yana yüzde 14 eridi. Avrupa'da bankacılık sistemine yönelik endişeler ve krizin diğer ülkelere yayılacağı korkusuyla Euro'nun zayıf seyri sürüyor.

Son olarak Çin'den gelen haber Euro için endişeleri daha da artırdı. Çin'in Euro Bölgesi tahvillerini elinden çıkarması ve yatırımdan vazgeçmesi Euro'daki çöküşü hızlandıracak.

Sayfa Yükleniyor...