Euromoney: Akbank Türkiye’nin En İyi Bankası

Dünyanın önde gelen finans dergilerinden Euromoney tarafından her sene verilen, dünya bankacılık çevrelerinde büyük merakla beklenen ve bankacılık sektörünün en üst düzey ödülü olarak kabul edilen “Awards of Excellence” - “Mükemmellik Ödülleri” sahiplerini buldu.

Euromoney: Akbank Türkiye’nin En İyi Bankası

Bu prestijli ödülü Türkiye adına “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçilen Akbank kazandı. “Awards of Excellence” ödül töreni, dünyanın dört bir yanından en üst düzey banka yöneticilerinin katılımıyla Londra’da düzenlendi. “Türkiye’nin En İyi Bankası” ödülünü Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Akbank Strateji ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Tansan ve Akbank Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Murat Göllü, Londra’da düzenlenen törende Euromoney yetkililerinden aldı.

Ödül töreninden sonra konu ile ilgili açıklama yapan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, "Akbank, müşteri odaklılığı, yaygın şube ağı, modern risk yönetimi ve taviz vermeden sürdürdüğü en üst düzey bankacılık hizmetleriyle bu önemli ödüle layık görüldü. Bugüne kadar kazandığı başarılara, Euromoney dergisi tarafından büyük bir titizlikle verilen 'Türkiye’nin En İyi Bankası' ödülünü ekleyerek, gücünü bir kez daha kanıtladı. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik hizmetleri sunmak için yatırım yapmaya, aktif kalitemizden, finansal performansımızdan ve etkili risk yönetiminden ödün vermeden Türk ekonomisine sürekli destek sağlamaya devam ediyoruz. Akbank, global finansal çalkantıların yaşandığı son dönemde çok net ve tutarlı bir strateji izlemiş ve ülkemiz için sürdürülebilir değer yaratmaya odaklanmıştır. Bu ödül, stratejilerimizin objektif ve tarafsız bir gözle doğruluğunu teyit etmektedir. Bu başarımızda büyük pay sahibi olan çalışanlarımıza, müşterilerimize ve hissedarlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Euromoney tarafından ödüle ilişkin yapılan açıklamada, Akbank’ın güçlü sermaye yeterlilik rasyosunun, yaygın mevduat tabanı ve şube ağının yanı sıra takipteki kredi oranının sektörün altında olmasının, bu kredilerin tamamı için karşılık ayrılmasının ve başarılı yönetiminin, “Türkiye’nin En İyi Bankası” ödülünün Akbank’a verilmesinde etkili olduğu belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...