Euro'ya Çin desteği

Financial Times'ın haberine göre, Çin AB'ye gerekli olması halinde daha fazla destek vereceğini taahhüt etti.

Euro'ya Çin desteği

Financial Times, Euro Bölgesi'ndeki borç krizine geniş yer ayırdı.

Gazetenin ilk sayfasından verdiği habere göre, Çin Avrupa'nın ekonomik istikrarına yönelik borç krizinin merkezindeki ülkelerden bono almayı da içeren girişimlerde bulunacak.

İsminin saklı tutulmasını isteyen Avrupalı üst düzey yetkililer, gazeteye verdikleri bilgilerde Çin'in başbakan yardımcısı Wang Quishan'ın ülkenin eğer gerekirse Avrupa'nın istikrarı için girişimlerini artıracağı sözünü verdiğini de belirtiyor.

Haberde öne çıkan satırlar şöyle: "Avrupalı yetkililer, Çin'in bono alımlarını herhangi bir koşula bağlamadığını ancak ülkenin Avrupa Birliği'den kendisini market ekonomisi olarak tanımasını ve uzun süredir yürürlükte olan bir silah ambargosunu kaldırmasını istediğini söylüyor."

EURO'YA LATİN AMERİKA ÖRNEĞİ
Gazetenin, Euro Bölgesi'nin borç kriziyle ilgili diğer analiz haberinde ise, 30 yıl önce Latin Amerika'da yaşanan krizden ders alınabileceği yazılıyor.

Habere göre, iki durum arasındaki üç çarpıcı benzerlik, borçlanmanın ülkelerin kontrol edemediği para birimleri üzerinden yapılmış olması, borç krizlerinin uzun süren kolay kredi alımı dönemlerinden sonra gelmesi ve her iki borç krizinin de Büyük Buhran'dan sonra en kötü küresel kriz olarak tanımlanan dönemlere denk gelmesi.

Haberde, Latin Amerika krizinin kronolojisine benzer bir durum geçerli olursa, Euro bölgesinin borç krizinin de yıllarca sürebileceği uyarısı da yapılıyor.

Sayfa Yükleniyor...