Evlenen KOBİ'lere vergi istisnası geliyor

KOBİ birleşmelerine vergi istisnası getiren tasarı komisyonda kabul edildi.

Evlenen KOBİ'lere vergi istisnası geliyor

Küresel krize karşı şirketlerin güçlendirilmesi kapsamında, küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) birleşmelerine vergi istisnası getiren tasarı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün gece kabul edildi.

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan, Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki tasarı alt komisyonda görüşülmüş ve bazı değişiklikler yapılmıştı.

Gelecek hafta TBMM Genel Kurulu'nda ele alınması beklenen tasarıyla, şirketlerin güçlendirilmesi hedefi çerçevesinde KOBİ'lerin birleşmeleri vergi istisnası ile teşvik ediliyor. KOBİ'lerin 31 Aralık 2009 tarihine kadar birleşmeleri durumunda bunu takip eden üç yıl süreyle yüzde 75'e kadar indirimli kurumlar vergisi (KV) istisnası uygulaması öngörülüyor.

Bu düzenlemeyle, reel sektörün yeniden yapılandırılması, orta ve uzun vadede kayıtlılık düzeyinin yükseltilmesi, üretimin, istihdamın ve ihracatın artırılması hedefleniyor.

Tasarıya göre, asgari geçim indiriminde, ücretlerin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulandıktan sonra, varsa teşvik amaçlı diğer indirim ve istisnalar dikkate alınacak.

Sayfa Yükleniyor...