Evlerde rağbet gördü!

Hastane mikrobuna karşı volkan külünden üretilen antibakteriyel seramik, dünyada hastanelerde yaygın olarak kullanılırken, Türkiye’deki tüketimi konut ağırlıklı oldu.

Evlerde rağbet gördü!

Dünyadaki tek üreticisi Japon İnax şirketi olan ürün sağlık kuruluşları, okullar ve müzelerde sıklıkla tercih ediliyor. Türkiye’de ise genellikle konutlanda rağbet gören ürün nemi ve kokuyu emiyor.

Hastane mikrobunun oluşmasını engellemek amacıyla geliştirilen iç cephe kaplaması ürünün sahibi Japon seramik devi İnax, Türkiye ve bölgesinde büyümek için Kale Grubu’yla işbirliği yaptı. Volkan külünden üretilen, nemi ve kokuyu emme özelliğine sahip seramik benzeri Ecocarat isimli ürün, sadece Japonya’da imal ediliyor ve buradan dünyaya ihraç ediliyor.
2007 yılında Türkiye pazarına giren Ecocarat, bundan böyle Kalebodur ve Çanakkale Seramik’in 48 bayisinde de satılacak. Japonya’da hastanelerde ve okullarda zorunlu olan, dünyada kamu binaları ve işyerlerinde kullanım alanı bulan ürün, Türkiye’de ise daha çok evlerde kullanılıyor. Metrekaresi 70 ilâ 100 Euro’dan satılan ürünle bir duvarın veya duvarın bir bölümünün kaplanması, istenen etkiyi elde etmeye yeterli geliyor.

Ecocarat, Japon Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine, hastanelerde bakteri oluşmasını engellemek üzere 800 yıllık seramik üreticisi İnax şirketince geliştirildi. İnax bu ürünü Japonya’nın TÜBİTAK’ı Nagoya Ulusal Endüstriyel Araştırma Enstitüsü ile birlikte yaptı. Muadili bulunmayan bu ürünün formülü Japon devletinin kasasında saklanıyor.
Seramik gibi duvara döşenen Ecocarat yüzde 70′in üzerine çıktığında ortamdaki nemi emiyor, yüzde 40′ın altına düştüğünde içindeki nemi dışarı salıyor. Nem yüzde 70′in üzerine çıkmayınca ortamda bakteri, küf oluşmuyor, mikroorganizmalar yaşayamıyor.

Ürün ortamdaki nemle birlikte sigara, yemek, tuvalet gibi kokuları da emerek yok ediyor. Hava geçirgenliğine sahip volkanik kül bazlı ürün, doğallığı bozulmaması için boyanmıyor. Yanmayan ve yangının sıçramasını önleyen ürün, kimyasal gazları da emici. Alerjik hastalığı, astımı ve romatizması olanların da tercih ettiği ürünün Türkiye’de nitelikli konutlara Kale Grubu ile girmesi planlanıyor.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...