Evren: Toplu görüşmeler tam bir fiyasko

KESK Genel Başkanı Sami Evren, toplu görüşme sürecinin ''tam bir fiyaskoya dönüştüğünü'' savundu.

Evren: Toplu görüşmeler tam bir fiyasko

Toplu görüşme sürecini protesto eden KESK üyeleri, grevli toplu iş sözleşmesi talebini dile getiren pankartlar taşıyıp slogan atarak Mithatpaşa Köprüsü'nden Yüksel Caddesi'ne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Evren, toplu görüşmelerin sohbet toplantıları olarak geçtiğini, toplu iş sözleşmesi gündemli oturumun 2004 mutabakat metninde verilen sözlerin gerisine düştüğünü savundu.

''Toplu görüşme süreci haklılığımızı bir kez daha ortaya koymuştur. Toplu görüşmeler tam bir fiyaskoya dönüşmüştür'' diyen KESK Genel Başkanı Sami Evren, kamu emekçileri, yoksullar, emekliler ve işsizler için hiç bir kazanımın elde edilemeyeceği baştan belli olan toplu görüşme oyununda figüran olmadıklarını söyledi.

Hükümetin önerdiği ücret zammını eleştiren Evren, ''Siyasi iktidarın sendikalara dayattığı, toplu görüşmelerde ortaya koyduğu, kamu emekçilerinin reel kayıplarını bile karşılamaktan uzak bu öneri sendikalarla alay etmek değilse nedir?'' dedi.

Sendikaların hak arama ve mevcut hakları genişletme örgütü olduğunu kaydeden Evren, ''Siyasi iktidarın çalışma yaşamını demokratikleştirmek gibi bir derdi yoktur. Emekçileri sefaletten, açlık sınırından, yoksulluk sınırından kurtarmak gibi bir derdi yoktur'' görüşünü savundu.

Yüzde 30'lara varan reel ücret kayıplarının telafisi ve gelir dağılımının düzeltilmesi için mücadele çağrısında bulunan Evren, diğer konfederasyonları sonbaharda yapacakları uyarı grevine katılmaya davet etti.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'nun da desteklediği KESK üyeleri Evren'in konuşmasının ardından bir süre oturma eylemi yaptı.

Sayfa Yükleniyor...