Faber: ABD ayı piyasasının başında

Ünlü yatırım danışmanı Marc Faber, ABD hisse senetlerinde düzeltme bekliyor. CNBC'ye konuşan Faber, piyasanın teknik açıdan da zayıfladığını belirtti.

Faber: ABD ayı piyasasının başında

Ünlü Yatırım Danışmanı Marc Faber, ABD hisse senetlerinin daha anlamlı bir düzeltme sürecinin, hatta bir ayı piyasasının başında olduğunu belirtti. Faber, daha fazla para basılmasının S&P 500'deki düşüşü sınırlamasının muhtemel olduğunu kaydetti.

CNBC'ye konuşan Faber, piyasanın teknik açıdan zayıfladığına dikkat çekerek, yeni zirvelerin sayısının ve işlem hacminin azaldığını söyledi.

Faber, özellikle de madencilik ve endüstriyel ürünler gibi ekonomik gidişata karşı hassasiyeti olan hisse senetlerindeki zayıflığın rahatsızlık verici olduğunu ifade etti.

Ünlü yatırım danışmanı, geçen cuma açıklanan ABD istihdam raporunun ekonomik iyileşmenin potansiyel altında olduğunun başka bir işareti olduğunu belirtti.

Faber, geçen yıl 3 Ağustos'ta ABD hisse senetlerinde ayı piyasası uyarısı yapmıştı. Faber'ın bu açıklamasından sonraki haftalarda S&P 500 endeksi ayı piyasasına girmese de yüzde 14 düşmüştü. Ayı piyasası olması için, hisse senetlerinin yüzde 20 düşmesi gerekiyor.

Faber, altında da hisse senetleri gibi daha ciddi bir düşüş beklediğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...